Avto
9928 ogledov

Tudi nam zelo dobro znana znamka povsem spreminja ime

Ssangyong korando Ssangyong
Novi lastnik avtomobilske znamke SsangYong se je odločil, da ukinja to ime.

V vodstvu južnokorejskega konglomerata KG Group so sklenili, da se bo avtomobilsko podjetje po novem imenovalo KG Mobilitiy, njihovi izdelki pa bodo dobili nov logotip KG.

Ime SsangYong po mnenju novega lastnika vzbuja veliko lepih spominov a žal tudi bolečine, zato je treba graditi na novih temeljih. Odločitev o spremembi imena je bila po njihovih besedah  zelo težavna, vendar nujna. Avtomobile bodo še naprej izdelovali v istih tovarnah in z istim znanjem kot doslej. Odločitev vodstva morajo potrditi še delničarji KG Group, poročajo korejski mediji.

Ssangyong Korando | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Dolgoletno iskanje pravega recepta

SsangYong je najstarejše korejsko podjetje za izdelavo avtov, a nikakor ne najbolj srečne sorte. Ustanovljeno je bila leta 1954, pred 35 leti so to ime začeli nositi tudi avtomobili. Takrat smo zanje prvič slišali in jih videli tudi na slovenskih cestah in brezpotjih. Ssangyong je bil znan predvsem po robustnih in razmeroma dostopnih 4x4 avtih, na prelomu tisočletja se je "proslavil" z zelo ekstremnim dizajnom.

Ssangyong rodius | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Podjetje je skušal iz težav rešiti novi lastnik Daewoo, še ena korejska znamka, ki pa je imela tudi sama prevelik nahrbtnik težav. Kasneje je SsangYong prešel pod kitajskega velikana SAIC Motor, nato pa še pod indijsko Mahindro. A ne enemu ne drugemu ni uspelo rešiti proizvajalca iz rdečih številk. 

Lani se je znamka vrnila v korejske roke pod okrilje KG Group. Tam so se zdaj odločili znamko zgraditi povsem na novo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Grof 07:29 09.januar 2023.

    Tebi verjetno zelo znana znmka vozila, od kje si pa to preisal, ti je to bovedal bolj znani Franc Trček, tisti vročeglavi bivši politik, ma ne ga srat, a sta iz istega konca al kaj,