Avto
21 ogledov

Uber si Slovenijo še ogleduje

Uber Profimedias
Običajni taksisti si lahko za zdaj oddahnejo. Uberja v kratkem vendarle še ne bo v regijo in s tem v Ljubljano, je postalo jasno ob ponedeljkovem obisku visokega predstavnika družbe v Zagrebu. So pa blizu ...

Na poslovni konferenci OMG Commerce v hrvaški prestolnici je sodeloval tudi Rob Khazzam, ki pri Uberju načeljuje vsem projektom glede širitve te izredno uspešne mreže prevozov po svetu. Na najbolj zanimivo vprašanje dneva pa poslušalci niso dobili jasnega odgovora. Khazzam namreč ni podal jasne časovnice, kdaj namerava Uber zakoračiti na trge nekdanje Jugoslavije, torej tudi Slovenije. Je pa po poročanju Večernjega lista dejal: "Pridemo kmalu. V regiji nas čaka veliko dela. Pričeli smo na Madžarskem, Poljski, Češki, Bolgariji in Romuniji. Zelo smo zainteresirani tudi za Hrvaško, a še nismo v tisti fazi, da bi lahko govorili o datumu. Lahko le rečem, da spremljamo prav vsako tržišče v srednji in vzhodni Evropi."

Khazzam je pojasnil, da je eno od osnovnih pravil družbe pripravljenost na dejanski vstop na nov trg. "Pogosto tržišče prej izbere nas, stalno nas kontaktirajo potencialni vozniki, ki bi radi vozili za nas, in nas sprašujejo, kdaj bomo prišli v njihovo mesto. A pri vsem skupaj je bistvenega pomena izbira odličnega lokalnega tima," je pojasnil ter dodal, da na odločitev zelo vpliva številka, koliko tamkajšnjih prebivalcev že uporablja Uberjevo aplikacijo za prevoze, ko potujejo.

"Mi nismo prevozniška družba, nas zanima zgolj izgradnja učinkovitega tržišča in opremljanje voznikov z mobilno tehnologijo, s katero lahko hitreje najdejo stranke. To delamo zelo dobro in smo najboljša možnost za voznike. Največja korist zanje je velika fleksibilnost in konkurenčen zaslužek. Voznik lahko vzame stranko, ko mu to odgovarja, vozi, ko in kakor se mu ljubi v lastnem avtu, ni mu potrebno imeti niti posebne obleke."

Glede dobrih lastnosti za stranke pa poleg konkurenčnih cen tudi: "Prek mobilne aplikacije v trenutku vidite celoten profil voznika, zato vsa ne bo strah, da vas bo kdo posilil, če boste v tuji državi naročili taksi. Natančno namreč preverjamo podatke o vsakem vozniku in z njim opravimo intervju, po vsaki vožnji je voznik ocenjen s strani stranke ..."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:42 05.maj 2015.

    Na Balkanu ne boste našli taxistov po vaši meri , ker so vsi kriminalci bili ali so še in pa tisti , ki imajo blokirane TR , zaradi dolgov davkariji !Če je pogoj v odloku LJ o taxi službi ...prikaži veči , da znajo slovensko , kako lahko potem tujci vozijo taxije ?Dober drug tuj jezik že znajo , samo ne prvega domačega ! Kdo jim je izdal potrdila o znanju jezika ????? Table imajo v prtljažniku , da ko vas oderejo , ne veste s katero firmo ste se vozili ! Taxije naročajte, ne sedajte v prvi , ker boste samo tako vedeli , kdo in s kom se vozite.