Avto
24 ogledov

Uber v kratkem v Slovenijo?

Uber Profimedias
Platforma poceni prevozov Uber, ki konkurira klasičnim taksi službam, se po hitri rasti po vsem svetu očitno vse bolj približuje Ljubljani. Svoje načrte naj bi razkrili prav kmalu.

Uber je za nekatere kontroverzen zaradi hude konkurence, ki jo povzroča taksi službam, drugi ga slavijo zaradi njegove inovativne ideje povezanosti voznikov in strank. Dejstvo je, da je danes njegov posel vreden kar 40 milijard dolarjev, prisoten pa je v več kot 200 največjih mestih v  55 državah sveta. Za njim stojijo močni vlagatelji in nekateri največji ameriški investicijski skladi, celo Googlov.

Vse kaže, da se sedaj Uber pripravlja tudi na osvajanje Balkana, saj bo njegov predstavnik Rob Khazzam v Zagrebu na začetku maja sodeloval na poslovni konferenci OMGcommerce. Kot poroča Netokracija, naj bi Khazzam konferenco izkoristil za najavo Uberjevih načrtov, ki da bodo gotovo vključevali razširitev delovanja na Zagreb in Beograd ter Ljubljano. Dosedanje dobre izkušnje iz Prage, Bukarešte in Varšave dajejo slutiti, da se Američani posla v Vzhodni Evropi nikakor ne lotevajo na slepo. 

O načrtih bo torej več znanega že kmalu, a klasičnim taksi službam menda vsaj na začetku še ne bo potrebno odhajati na okope. Uber naj bi namreč sprva zagnal le svojo "Uber black" storitev, v kateri ponuja cenovno ugoden limuzinski prevoz za poslovne uporabnike.

Kdaj bo sledila klasična taksi služba, pa bo odvisno tudi od lokalnih predpisov in prilagoditev na morebitne omejitve glede opravljanja prevoznih storitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.