Avto
2963 ogledov

Učitelj vožnje naj bi med vožnjo kandidatke spal

Šola vožnje Saša Despot
Ena od kandidatk šole vožnje je na inšpektorat za infrastrukturo podala prijavo, ker naj bi njen inštruktor med vožnjo spal.

Na inšpektoratu za infrastrukturo so za STA potrdili, da so spet prejeli prijavo zoper Šolo vožnje Čadej iz Žalca. Prijava se nanaša na delo njihovih učiteljev vožnje. Prijavo je podala kandidatka, saj naj bi njen inštruktor med vožnjo spal. Kandidata pa se je iz šole že izpisala.

Prvo prijavo zoper omenjeno šolo so na inšpektoratu prejeli lani, a takrat nepravilnosti niso ugotovili. Ponovno so prijavo prejeli v četrtek. Sorodnica omenjene kandidatke je za STA povedala, da inštruktor ni spal samo med vožnjami njene sorodnice, ampak tudi pri drugih. Mladi pa ne znajo niti ne upajo kar koli reči, čeprav gre za varnost vseh udeležencev prometa, je dejala.

Dodala je tudi, da so avtošoli dali vsaj pet priložnosti, da spremenijo svoj odnos, kar so sicer naredili, ampak na slabše. "Seveda spanje inštruktorja med vožnjo ni edina stvar, ki jo je ta avtošola naredila narobe," je še dejala sorodnica kandidatke in dodala, da ji šola grozi s civilno tožbo za blatenje imena.

Lastnik šole očitke zanikal

V omenjeni šoli vožnje na vprašanja STA niso odgovarjali, za Slovenske novice pa je lastnik šole Milan Čadež vse očitke zanikal.

Kot je povedal, gre za inštruktorja, ki ima 40 let delovnih izkušenj in veljavno listino o opravljenem zdravniškem pregledu. "Med sestankom smo poklicali nekaj drugih njegovih kandidatov in nihče ni potrdil izjav kandidatke. A smo inštruktorja - vse za dobro stranke - vseeno sankcionirali, dobil je opomin pred odpovedjo. Kandidatki smo dodelili drugega inšpektorja," je dejal Čadež in dodal, da so se trudili, da bi našli skupni jezik.

Po navedbah časnika so tako podpisali celo poravnavo, kjer so, kot so zahtevali, vrnili denar za 10 ur vožnje. Pa ne zato, ker bi se čutili odgovorne, temveč so res hoteli ponuditi še več, kot bi bilo treba.

Šola vožnje Čadej, ki posluje od leta 2004 oz. 2005, ima devet inštruktorjev vožnje, sedež ima v Žalcu, poslovalnico pa v Celju, je razvidno iz objave na njihovi spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Johny 12:51 06.september 2021.

    Spoštovani Žurnalovci... Vaši pisunčki so se kar občutno poslabšali! Vaš vir STA nekaj časa piše o inštruktorju, potem o učitelju vožnje: čeprav inštruktorjev ni več, so samo še učitelji vožnje!! Največja cvetka pa je, da je g. Milan Čadež povedal, ...prikaži več da so kandidatki dodelili drugega inšpektorja... Če je res tako "butasta" je v tem primeru to edini izhod... Pa brez zamere, ampak STA (predvidevam, da gre za izredno napredno agencijo) NIMA POJMA!