Avto
20 ogledov

Umrl je zaradi zračne blazine

vauxhall insignia Vauxhall
Preiskava je uradno potrdila prvo smrt, ki jo je povzročil prah iz aktivirane zračne blazine. Na videz neznatna prometna nesreča je bila usodna za 59-letnega Angleža. Šlo naj bi za prvo zaradi škodljivih snovi potrjeno smrt.

Ronald Smith iz South Shieldsa v Veliki Britaniji je bil s svojo vauxhall (opel) insignio novembra 2010 udeležen v naletu več vozil. Sam je trčil v avtomobil pred seboj, zadaj pa ga je zadelo drugo vozilo. Pri tem se mu je sprožila čelna zračna blazina, ki pa je zaradi razbitega stekla počila, tako da je Smith vdihnil veliko količino prahu, ki nastane kot posledica pirotehničnega delovanja blazine.

Zaradi nesreče sprva ni čutil nobenih posledic, čez nekaj tednov pa je začel sicer telesno zelo aktiven Smith nenavadno hitro pešati, poroča Daily Mail. Hitro se je zadihal, imel je bolečine v prsih in pljučih. Začel je močno kašljati. Lanskega januarja je odšel v bolnišnico, kjer pa mu niso več mogli pomagati, tako da je čez nekaj tednov umrl.

Obdukcija je potrdila trditve družine, da so bile zanj usodne škodljive snovi iz zračne blazine. Pljuča so bila namreč izredno težka in trdna. Na sodnem procesu je zapriseženi izvedenec medicinske stroke potrdil, da je moški umrl zaradi posledic prometne nesreče, natančneje zaradi eksplozije njegove zračne blazine in izpostavljenosti škodljivim snovem.

V Vauxhallu oziroma sestrskem Oplu so obljubili lastno preiskavo dogodka.

Komentarjev 5