Avto
14 ogledov

Uradno: Dacia ne razmišlja dvojniku twinga

Dacia sandero Gregor Prebil
V Renaultu so vendarle zanikali vesti izpred tedna dni, da naj bi Dacia dobila svoj mini avtomobil na osnovi twinga druge generacije.

Spomnimo, o tem je prvi pisal nemški Auto Bild, ki se je skliceval na "dobro obveščene kroge." Daciin malček naj bi bil narejen na osnovi twinga druge generacije, a v novomeškem Revozu so za Žurnal24 zanikali, da bi bili o tem obveščeni ali da bi imeli v načrtu odprodajo strojev Romunom potem, ko se bo dosedanji generaciji čez nekaj mesecev iztekel čas.

Sedaj je spregovoril še izvršni direktov matičnega Renaulta Carlos Tavares, ki je za AutoNews Europe dokončno zanikal Daciino selitev razred nižje. "Izogniti se želimo temu, da bi imeli preveč različnih modelov. Bolj kot na fragmantaciji naše znamke moramo delati na njeni prepoznavnosti, saj je ta še vedno precej nizka," je dejal Tavares. S širitvijo palete bi namreč po njihovem precej narasli stroški za marketing.

Ali bodo Romuni v prihodnje vseeno znova premislili o tem, da bi imeli svojega predstavnika v razredu vse bolj popularnih malih avtomobilov v od krize prizadeti Evropi, bo treba torej očitno počakati še nekaj let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.