Avto
21 ogledov

Uradno: novi golf cabrio

Volkswagen golf cabrio
1/22
Žurnal24 main
Volkswagen bo na avtosalonu v Ženevi predstavil težko pričakovano novost golf cabriolet. Na spletu so objavili prve fotografije novinca s pomično streho, ki se odpre v samo 9,5 sekunde.

Štirisedežnik ima inovativno platneno zložljivo streho z elektrohidravličnim mehanizmom za pomik, ki se odpre v samo 9,5 sekunde. Dizajn novega volkswagna sledi dizajnu zaprte, trivratne izvedbe, vendar pa novi zadek, bolj ploska strešna linija in položnejši okvir vetrobranskega stekla vozilu dajejo samosvoj značaj.

Golf cabriolet deluje še posebej dinamično, če je opremljen z opcijskimi biksenonskimi žarometi. Serijske za vse različice so zadnje luči z LED-tehnologijo, ki spominjajo na luči modela GTI. Samoumeven del serijske opreme, ki skrbi za zanesljivo varnost, so avtomatska zaščita pri prevračanju vozila, čelni zračni blazini za voznika in sovoznika, kombinirani stranski zračni blazini za glavo in prsni koš ter kolenska zračna blazina za voznika in sistem ESP.

Novi golf je eden izmed najtišjih kabrioletov. Zasluga za to gre novi, temeljito izpopolnjeni platneni zložljivi strehi s serijskim sistemom avtomatskega pomika, ki streho odpre nadpovprečno hitro. Streho je možno odpreti tudi med vožnjo, in sicer do hitrosti 30 km/h. Za užitek v vožnji z novim golfom cabrioletom skrbi šest turbomotorjev z neposrednim  vbrizgavanjem goriva, ki pokrivajo razpon moči od 77 kW (105 KM) do 155 kW (210 KM).

Štirje izmed bencinskih (TSI) in dizelskih (TDI) motorjev so kombinirani z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), trije pa s paketom ukrepov za zmanjšanje porabe goriva BlueMotion Technologies. Da je novi Volkswagen resnično izjemno varčen, dokazuje na primer golf cabriolet 1.6 TDI (77 kW) BlueMotion Technologies, ki v povprečju porabi samo 4,4 l goriva na 100 km (kar ustreza emisiji 117 g CO2 na km).

Paleta dodatne in dopolnilne opreme je večinoma prevzeta od klasičnega golfa. Edina opcija, ki zagotovo ne bo na izbiro, je strešno okno ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.