Avto
7 ogledov

Uradno: SLS AMG roadster

Mercedes-Benz SLS AMG roadster
1/68
Žurnal24 main
Pri Mercedesu so SLS AMG premierno pokazali že leta 2009 v Frankfurtu. Novo različico SLS AMG roadsterja smo prvič videli v TV reklami na Super Bowlu, zdaj je na vrsti uradna predstavitev.

Pri Mercedes-Benzu so končno objavili prve uradne fotografije in video omenjenega avtomobila z mehko zložljivo streho, ki se odpre/zapre v zgolj 11 sekundah pri hitrostih do 50 kilometrov na uro, kupci pa bodo lahko izbirali med rdečo in črno barvo strehe.

Tako kot navadni SLS AMG bo imel tudi roadster pod motornim pokrovom 6,3-litrski V8 agregat z močjo 420 kilovatov (571 KM) in 650 Nm navora, agregat pa je kombiniran s sedemstopenjskim AMG speedshift DCT menjalnikom. Pogon je na zadnjih kolesi. Na seznamu opreme so med drugim Mercedesov AIRSCARF sistem, usnjeni paket, AMG športni sedeži s funkcijo gretja, dvoobmočna klimatska naprava, COMAND sistem z navigacijo, DVD-predvajalnikom, KEYLESSGO ... Opcijsko bo na voljo Bang & Olufsen BeoSound AMG surround sound system in AMG keramične zavore high-performance.

Avtomobil bo le 40 kilogramov težji od kupejevske različice, kar pomeni, da bo tehtal 1.660 kilogramov. Pospešek od nič do sto kilometrov na uro je 3,8 sekunde, najvišja hitrost pa 317 kilometrov na uro. Prostornina prtljažnega prostora meri 173 litrov (tri litre manj od kupeja), platišča pa so 19- in 20-palčna (pnevmatike 265/35 ZR 19 spredaj in 295/30 ZR 20 zadaj).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.