Avto
9 ogledov

Usher razkril strupeni A 45 AMG

Usher in Zetsche
1/8
Reuters
Pri Mercedesu v Ženevi ne predstavljajo novo generacijo razreda A, ki so jo ob ženevskem jezeru razkrili natanko pred letom dni, a so ob razkritju športne različico A 45 AMG vseeno pritegnili veliko pozornosti.

Pri Mercedes-Benzu v Ženevi predstavljajo nov modela CLA in prenovljeni razred E, a je bilo najbolj vroče ob predstavitvi športne AMG izvedenke njihovega najmanjšega modela.

Lani jim je novi razred A pomagal predstaviti nemški nogometni selektor Joachim Low, letos pa so za promocijo športne različice A 45 AMG aktivirali kar slavnega ameriškega nagrajenega pevca Usherja. Z grammyjem nagrajeni pevec je novinca v mercedesovi paleti razkril skupaj s prvim človekom Daimlerja Dieterjem Zetschejem.

A je prvi mercedes z oznako AMG, ki ima pod motornim pokrovom štirivaljni agregat. Dvolitrski motor premore 265 kilovatov moči (360 KM) in 450 Nm navora, moč pa na cesto prenaša s pomočjo sedemstopenjskega AMG speedshift menjalnika z dvojno sklopko. Pogon je na vsa štiri kolesa. Z mesta do 100 km/h pospeši v 4,6 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.

Komentarjev 2
  • chamil 12:23 05.marec 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kretenov ki delajo pri žurnalu. Uredništvo zurnal24.si.

  • Blaž Kočar 11:06 05.marec 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kršenja pravil komentiranja. Uredništvo zurnal24.si.