Avto
27 ogledov

Uspelo jima je "nemogoče"

Richard Petek zase pravi, da tudi zasebno vozi varčno, vendar pa ne tako, kot je Žurnal24 main
V Mariboru smo dobili zadnji finalni par v tekmovanju za najbolj varčnega voznika. Richard Petek in Alenka Brecl sta skupaj z naraščajem z astro ecoflex porabila le 4,3 litra goriva.

Zmagovalnemu paru  je na tekmovanju, ki ga skupaj pripravljata Opel Slovenija in Žurnal24, uspelo "nemogoče", saj sta prva, ki sta zmagala po tem, ko sta bila izžrebana na samem dogodku, ki ga je kot peti gostil Maribor.

"Smo iz Maribora, ampak smo na dogodek prišli prav z namenom, da poskusimo srečo v žrebu in se pomerimo na tekmovanju za najbolj varčnega voznika. Sicer smo se prijavili že na internetu, vendar pa tam nismo bili izbrani, zato je toliko večje presenečenje, da smo bili kar naenkrat v avtu in tudi zmagali," je dejal voznik astre ecoflex Richard Petek.

To je bil hkrati prvi zmagovalni par, ki je imel s seboj v avtomobilu tretjega potnika: "Z dojenčkom sva prišla, ker si nisva mislila, da bova sploh izžrebana. Med vožnjo je užival, saj je takoj zaspal na zadnjem sedežu, sploh nisva imela težav z njim. Mislim, da je bil celo v pomoč pri zmagi."

Finale bo že konec junija v Ljubljani. Vseh pet finalistov ima torej še dober mesec časa, da se dobro pripravijo na varčno vožnjo, ki bo nekomu prinesla povsem nov avtomobil. "Res je, finale bo že prihodnji mesec. Kolikor sem tekmovanje spremljal do zdaj, je konkurenca glede na nizko porabo zelo močna, nasprotnike ceniva. Potrudila se bova po najboljših močeh, saj je glavna nagrada opel astra ecoflex res mamljiva," še dodaja Petek.

ŽURNAL24 V SODELOVANJU Z OPLOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENERALNI SPONZOR AKCIJE

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.