Avto
112 ogledov

V Celje morajo ta konec tedna vsi, ki jih zanimajo vozila

1.000 kubičnih metrov zemlje, predelana vozila in kultni motorji, nova orodja in tehnike pri delu mehanikov ter zniževanje stroškov pri transportu. Vse to ima skupno rdečo nit - Celjski sejem, ki v četrtek odpira vrata kar štirim specializiranim sejmom hkrati.

Celjski sejem | Avtor: Celjski sejem Celjski sejem
Najnovejša oprema za učinkovito vzdrževanje vozil, novi avtomobili, motorji, lahka gospodarska vozila, težki tovornjaki in učinkovite logistične rešitve bodo od 18. do 21. maja 2017 zasedli razstavne površine na največjem domačem sejmišču v Celju. Skoraj 140 direktnih razstavljavcev pa bo v štirih sejemskih dneh predstavilo še vse ostale novosti, ki jih trenutno ponuja avto-moto-logistična industrija za varčne in varne poti.

Na 20. sejmu Avto in vzdrževanje, 10. sejmu Gospodarska vozila, 12. sejmu Moto boom in na novo zasnovanem sejmu učinkovitih logističnih rešitev Logistika si bo v štirih dneh mogoče ogledati ponudbo približno 400 najboljših svetovnih blagovnih znamk na tem področju, ki jih bo predstavilo skoraj 140 direktnih razstavljavcev. Sejemsko dogajanje bo poleg zadnjih novosti na vsebinsko povezanih področjih ponudilo še obilo strokovnega in adrenalinskega dogajanja.

1000 kubičnim metrov zemlje za Off-Road Show

Po enajstih letih se na celjsko sejmišče vrača off-road poligon, katerega pripravo je Celjski sejem zaupal Sašu Kraglju in njegovi Motokros Akademiji. Na poligonu se bodo predstavili motokrosisti in enduro kros vozniki. Po Kragljevih besedah bo skupaj na Off-Road Showu nastopilo več kot 40 voznikov, ki tekmujejo na državnih in mednarodnih tekmah.

Obiskovalcem sejmov pa se bodo predstavili tudi najmlajši zasvojenci tega adrenalinskega športa, ki bodo popestrili dogajanje in pokazali svoje spretnosti. Prva dva dneva bodo na poligonu treningi, v soboto in nedeljo pa bo šlo zares. Čez vikend bo še tekmovanje Super Pole, kjer bodo vozniki posamezno odpeljali samo en krog in bo zmagovalec najhitrejši. Off-Road Show pa ne bo namenjen le ljubiteljem motociklov, saj se bo mogoče po delu adrenalinske steze popeljati s terenskimi vozili razstavljavcev.

Z motorji in lahkimi gospodarskimi vozili testno v promet

Na sejmih se bo mogoče udeležiti tudi testnih voženj z lahkimi gospodarskimi vozili, ki jih bodo obiskovalci popeljali iz sejmišča na ceste okoli sejmišča. V prometu bo mogoče testirati še motorje Harley-Davidson, ki jih bo mogoče prvič v takem obsegu spoznati na sejmu Moto boom. Slednji poleg bogate razstavne ponudbe prinaša še prikaze in predstavitve opreme za večjo vidnost in varnost motoristov v cestnem prometu, ki jih bo vse štiri sejemske dneve izvajala Zveza moto klubov Slovenije. V petek si bo mogoče na Moto boomu ogledati še praktični prikaz prve pomoči ponesrečenemu motoristu.

Veliko pogledov pa bodo zagotovo pritegnili tudi predelani motorji v okviru Custom Showa in Stunt Show Jureta Križmana.

Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji predelanih avtomobilov. Predstavitev teh bo potekal pod okriljem društva GaS Tuning Team, ki združuje ljubitelje dodatno opremljenih vozil oz. ljubitelje hobija poznanega pod imenom avto tuning/styling. Na sejmišču bo društvo postavilo progo za RC Drift v merilu 1:10. V času sejemskega dogajanje se bodo z radijsko vodeni modeli avtomobilov prirejeni za vožnjo »na pošrek«, lahko preizkusili tudi obiskovalci, v soboto pa se obeta prava dirka, ki bo štela tudi za prvenstvo serije Adria Drift, sporočajo iz društva. 

Zanimive pa bodo tudi sobotne spretnostne igre z zategovalnimi trakovi, ki jih pripravlja Klub šoferskih Mačk.

V petek o vplivu popravil vozil na varnost v cestnem prometu

Sekcija avtoserviserjev OZS, dolgoletni pomembni partner in sooblikovalec najstarejšega med štimi sejmi Avto in vzdrževanje, bo na sejmišču izvajala svetovanja in pomoč za svoje člane, pripravili bodo različne delavnice (na razstavnem prostoru sekcije se bo izmenjalo več različnih vozil na električni pogon in proizvajalci bodo predstavljali, kaj je pomembno pri vzdrževanja takega vozila), predstavili bodo novo spletno stran sekcije ter v petek dopoldan pripravili aktualno okroglo mizo o vplivu popravil vozil na varnost v cestnem prometu.

Predstavniki sekcije, ministrstva za infrastrukturo, Policije, Agencije za varnost prometa, Zavarovalnice Triglav, Sekcije strokovnih in registracijskih organizacij motornih in priklopnih vozil v RS GZS se bodo med drugim pogovarjali kakšne so možnosti odkrivanja slabo popravljenih vozil na tehničnih pregledih, so kadri dovolj usposobljeni, imajo ustrezno tehnično opremo in kako lahko ukrepajo?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.