Avto
21 ogledov

V Cerknici bralec ujel skrivnostni BMW

Novi BMW serije3
1/8
Poslal bralec
Naš bralec je v Cerknici v objektiv ujel povsem novi BMW serije 3, ki ga Bavarci očitno preizkušajo tudi na naših cestah, javnosti pa naj bi bil razkrit prihodnje leto. Verjetno v Detroitu ali pa v Ženevi.

Čeprav bo povsem novi BMW serije3 predstavljen šele prihodnje leto, pa so testi v popolnem razmahu, naš bralec pa je eno od testnih preizkusnih različic zasledil v Cerknici, dokaz pa je fotografija zgoraj.

Na svetovnem spletu so se pred kratkim pojavile prve neuradne fotografije popolnoma razkrite, nove, že šeste generacije modela BMW serije 3 (F30). Nemški mediji so sicer še pred kratkim pisali, da naj bi BMW novo serijo 3 v limuzinski različici predstavil do konca leta, medtem ko naj bi za začetek leta 2012 načrtovali start prodaje. Ponudba bo kasneje razširjena tudi na karavanski touring, ki naj bi bil naprodaj prihodnjo jesen, sledili pa bosta še različici coupe in GT, leta 2014 pa še kabrio, novi M s šestvaljnim tri-turbo motorjem in močjo okoli 330 kilovatov (450 KM) ter še štirivratni coupe. To pa še ni vse, kupcem naj bi bila na voljo še hibridna različica, o kateri pa za zdaj veliko še ni znanega.

Britanski Autocar je že na začetku leta pisal, da bo v ponudbi pogonskih agregatov novi trivaljni dizelski motor. Šlo naj bi za 1,5-litrski trivaljnik z močjo 110 kilovatov (150 KM), ki naj bi v zrak izpustil manj kot 100 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

V ponudbi bo tudi sistem start/stop, sistem regeneracije zavorne sile, night vision, head-up display, sistem lane departure, osemstopenjski avtomatski menjalnik ... Specializirani avtomobilski mediji ugibajo, da naj bi bila nova serija 3 od aktualnega modela daljša za najmanj 38 milimetrov, zaradi česar bo znotraj bolj razkošna s prostorom.

Komentarjev 5
  • privat 08:58 22.oktober 2011.

    bmw še vedno ni naredil avta!

  • URIAH HEEP 18:39 31.avgust 2011.

    Obstaja tudi slikca iz Celja, tko, da je res.

  • Grega Škulj 18:00 31.avgust 2011.

    Fotko sem posnel jaz, pred kitajsko restavracijo v Cerknici ;)