Avto
8 ogledov

V decembru poostren nadzor

Policija na zunanji meji že četrto leto zapored beleži upad števila nedovoljenih Žurnal24 main
Policisti bodo v okviru akcije Alkohol ubija – največkrat nedolžne v decembru izvajali poostren nadzor nad alkoholiziranimi vozniki in jih izločali iz prometa.

Kot je še opozoril vodja sektorja prometne policije Robert Sušanj, je v decembru med povzročitelji prometnih nesreč večji delež alkoholiziranih kot v drugih obdobjih leta.

Prav tako se po njegovih besedah tako imenovani veseli december od drugih mesecev razlikuje po tem, da se vinjeni povzročitelji nesreč pojavljajo tudi prek dneva in ne le v večernem času. S poostrenim nadzorom želijo policisti po njegovem "zagotoviti večjo stopnjo varnosti vsem tistim, ki so se danes pripravljeni podrediti prometnim pravilom, in ki imajo zato vso pravico, da po cestah vozijo varno."

Sušanj je uvodoma povedal, da so v letošnjem letu alkoholizirani vozniki do sedaj povzročili 24 odstotkov manj prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani, v teh nesrečah pa je po njegovih besedah umrlo 34 oseb manj kot lani. Tudi na splošno se je število mrtvih v prometnih nesrečah glede na enako obdobje lani zmanjšalo za 69. "Kljub vsemu pa je 198 mrtvih v prometnih nesrečah krepko previsoka številka in krepko nad povprečjem EU," je opozoril.

Kot je dejal, so policisti so v tem letu opravili "ogromno dela". Ugotovili so približno 400.000 kršitev cestnoprometnih predpisov in opravili približno 330.000 preizkusov z alkotesti. S cest so izločili 21.000 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.