Avto
19 ogledov

V Ilirski Bistrici najhitrejši Slovak

1/6
Žurnal24 main
Slovak Jaroslav Krajči je bil konec tedna s formulo 3000 najhitrejši na tradicionalni gorsko-hitrostni avtomobilistični preizkušnji v Ilirski Bistrici.

Za zmago se je boril tudi Slovenec Vladimir Stankovič, ki pa je na koncu pristal na tretjem mestu. Zmago v kategoriji I evropskega prvenstva je v Ilirski Bistrici slavil Aleš Prek.

Sicer pa je Iliriska Bistrica tokrat doživela eno najbolj dramatičnih dirk v vsej svoji zgodovini. Po prvi vožnji je najhitrejše tri dirkače v skupni razvrstitvi ločilo le šest desetink sekunde. Vodil je italijanski voznik Fausto Bormolini pred Jaroslavom Krajčijem in Vladimirjem Stankovičem, kar je dodatno navdušilo domače ljubitelje avto-moto športa.

Stankovič je razkril, da je imel v prvi tekmovalni vožnji celo še nekoliko rezerve, a v drugi vožnji vseeno ni mogel ugnati Bormolinija in Krajčija. Zato pa je do spremembe prišlo na samem vrhu. Krajči je z izidom 2:06,04 postavil najboljši čas dneva in smuknil pred Bormolinija. Razlika med obema je znašala borih 45 stotink sekunde. Zadovoljen pa je bil tudi najboljši Slovenec, ki ni skrival veselja po uvrstitvi na zmagovalne stopničke. Za zmagovalcem Krajčijem je zaostal za točno dve sekundi.

Veliko zmago v kategoriji I evropskega prvenstva (v kategorijo II sodijo formule) je osvojil Aleš Prek. Večkratni državni prvak letos pogosteje vozi na dirkah evropskega prvenstva, a šele v Ilirski Bistrici je prvič sedel v zares konkurenčno vozilo. Z najetim mitsubishijem lancerjem EVO8 je bil najhitrejši v obeh vožnjah. Pred najbližjim tekmecem Achimom Kreimom je imel 4,72 sekunde prednosti.

Zelo tesno je bilo tudi v konkurenci državnega prvenstva. Po prvi vožnji je vodil Igor Dekleva z alfo 156 ST, nato pa je v drugo odličen čas uspel Saši Horvatu z mitsubishijem lancerjem EVO8. Čeprav je tudi Dekleva uspel izboljšati svoj čas iz prve vožnje, je za Horvatom v še eni dramatični odločitvi dneva zaostal dve stotinki sekunde. Mariborčan je tako dobil še tretjo letošnjo dirko v diviziji III državnega prvenstva. Dekleva sicer ni prijavljen v državno prvenstvo. V diviziji II je zmaga pripadla Slavku Zormanu, v diviziji I pa Denisu Saviču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.