Avto
10 ogledov

V Ljubljani vse več neplačnikov

policija Žurnal24 main
Kazni. Policisti lani ugotovili za skoraj polovico manj kršitev v prometu kot pred štirimi leti.

Lani so policisti ugotovili skoraj 266 tisoč kršitev cestno prometnih predpisov, kar je za skoraj sto tisoč več kot leto prej. A v primerjavi z letom 2008 je številka majhna: takrat je bilo namreč kršitev več kot 475 tisoč. Zmanjšanje kršitev na policiji pripisujejo izboljšanju prometne varnosti, kar je posledica preventivnih in represivnih akcij. “Rezultat je večje spoštovanje predpisov,” pravijo. Na izboljšanje vplivata tudi boljša cestna infrastruktura in pogostejša uporaba policijskih opozoril, dodajajo.

Plačane globe

V Mestni občini Ljubljana (MOL) so redarji lani izrekli za skoraj dve tretjini manj represivnih ukrepov kot na primer leta 2009. “Vsekakor opažamo vse več zamudnikov pri plačilih, kar lahko pripišemo slabšemu finančnemu stanju in tudi razmeram, ki trenutno vladajo v državi,” menijo 
 na MOL.

“Če primerjamo število izrečenih glob po letih s prostovoljnim plačilom glob, ugotovimo, da trend povečevanja števila zamudnikov ni opazen,” pa pravijo koprski redarji. Drastičnega povečanja števila zamudnikov ne opažajo niti v piranski občini.

Komentarjev 2
  • privat 07:15 27.november 2013.

    kaj so policisti izračunali koliko je velikih tatvin bilo od leta 91 dalje in koliko jih se trenutno dogaja

  • Senior 19:07 11.marec 2013.

    Male prekrškarje takoj "za vrat", veliki lopovi pa lahko nemoteno kradejo! Banda hudičeva!