Avto
40 ogledov

V Mariboru so se zbrali starodobniki

23. reli starodobnih vozil Štajerska 2011
1/39
Daša Purgaj
V Mariboru in okolici je danes že 23. reli starodobnih vozil Štajerska 2011, ki ga organizira najstarejši slovenski tovrstni klub, Veteran Maribor.

Na Trgu svobode se je dopoldan zbralo več kot 130 ljubiteljev avtomobilov, ki dosegajo krepko čez 30 let in segajo v 60. leta.

Med eminentnimi vozili je bilo mogoče videti tudi avto wanderer W3, izdelan leta 1915, iz Češke se je pripeljal avto znamke Laurin Klement, predhodnik bolj znane škode, letnik 1925.
Ponosni lastniki starih fičkov, hroščev, mercedesov in drugih, ki so prišli od blizu in daleč, bodo prijetno druženje popestrili tudi s preizkušnjami v natančnosti in spretnostni vožnji.

Starodobnike si je v mesto ogledalo lepo število ljudi, start relija pa je pripadel direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu, ki se je v svojem belem hrošču prvi podal na 64 kilometrov dolgo progo. Ta stare avtomobile in motorje vodi do ladjice Dravska vila na Lentu, sledi pot mimo Europarka in E.Leclerca. Naslednja postaja "povorke" bo v Malečniku, potem pa se bodo podali še v Pernico in skozi Gačnik. Okoli 15. ure jih znova pričakujejo v središču Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.