Avto
48 ogledov

V nesreči izgubili hčerko, sedaj morajo plačati za poškodovano drevo

Trk ob drevo Freiwillige Feurwehr Nörvenich
Poleti je v nesreči izgubila svojo 19-letno hčerko. Sedaj pa so vzdrževalci ceste družini poslali visok račun, ker je pokojna hčerka pri trku poškodovala drevo.

Te dni se Nemčija zgraža ob zgodbi, ki jo mora preživljati družina 19-letne Franziske. 16. avgusta letos je svojim VW polom mlada voznica v okraju Nörvenich v bližini Kölna na zahodu države zapeljala s ceste in silovito treščila v drevo. 19-letnica, sicer študentka veterine, trka v zmaličeni pločevini ni preživela, vzrok nesreče pa še danes ni povsem razjasnjen.

Tri mesece po nesreči je žalujoča družina doživela nov šok. Pristojni vzdrževalec cest je napravil oceno škode na drevesu in ugotovili, da je avto ob trku ob deblo povzročil rano v velikosti 50 krat 35 centimetrov. Zaradi tega so ocenili, da je drevo izgubilo 20 odstotkov svoje funkcionalnosti in materi naložili plačilo odškodnine v višini 548 evrov, poroča Focus.de.

Mati je nad zahtevo okrožnih oblasti zaprepaščena. "Rana na drevesu se bo zacelila. Naše rane pa se ne bodo nikoli," je bil njen odziv na dodatno "kazen."

A pri okrajnem glavarstvu so neomajni. "Če nekdo z vozilom povzroči škodo na drevesu, mora škodo v skladu z zavarovalno pogodbo poplačati. Žal tudi v tem primeru," je dejal vodja okrajnega urada Gerhard Decker.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Skippy 13:03 14.november 2016.

    Kaj je s tabo narobe? Drevesu ni nič.

  • Pepe007 11:21 14.november 2016.

    V tej zgodbi manjka, zakaj zavarovalnica ne pokrije te škode iz naslova avtomobilske odgovornosti. Zato zavarovanje sploh obstaja. Sicer ga ne rabimo.Mogoče je dekle bilo pod vplivom nedovoljenih substanc.

  • Avatar Džoser
    Džoser 11:04 14.november 2016.

    Pravilno!Samo,da bi jih morali pri nas še ostreje kaznovati.Naj se starši zamislijo nad svojo vzgojo otrok. Ali bodo za smrt svoje hčere,ki je prehitro vozila krivili upravljavca ceste,da je ni dobro vzgojil?