Avto
18 ogledov

V objektiv prvič ujeli bodočega najhitrejšega

Bugatti chiron Auto Bild/Youtube
V "divjini" avtoceste so opazili dva prototipa, najverjetneje modela chiron, s katerim bo Bugatti nadomestil zloglasnega veyrona.

Nemški Auto Bild je objavil videoposnetek enega svojih bralcev, ki je na avtocesti naletel na zelo zanimiv prizor konvoja, v katerem so bili BMW i8, sledil je zamaskirani supršportnik, temu je zadaj vozil bugatti veyron, vse skupaj pa je zaključil še en maskiranec.

Po poročanju Auto Bilda sta bila zamaskirana avtomobila prototipa, na podlagi katerih bo prihodnje leto predstavljen model chiron. Ta bo bržkone skušal še dvigniti hitrostne meje, ki jih je količil uradno najhitrejši serijski avtomobil na svetu veyron s 431 km/h.

Predvideva se, da bo chirona poganjal isti W16 motor kot predhodnika, vendar naj bi tudi s pomočjo električno gnane turbine dvignili moč, tako da bi postal eden redkih "mega" avtov z nazivno močjo prek 1.000 kilovatov. V tej kategoriji so denimo trenutno le stvaritve Koenigsegga. Natančneje se pri chironu govori o okoli 1.100 kW (1500 KM). Predvideva se, da bi takšen avtomobil lahko od 0 do 100 km/h švignil v dveh sekundah, najvišja hitrost pa naj bi bila prek 460 km/h.

Še ena pomembna novost pri Chironu naj bi bila uporaba hibridne tehnologije, po kateri so že posegli nekateri izdelovalci hiperavtomobilov, denimo v modelih laferrari, mclaren P1 ali porsche 918 spyder. 

Posnetek si oglejte spodaj

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.