Avto
14159 ogledov

V Revozu ustavili stroje, vsi ostali doma

Tovarna Revoz Renault
V novomeškem Revozu proizvodnja danes in v petek stoji.

V novomeškem Revozu so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oz. čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, danes zaustavili proizvodnjo. Ta bo stala še v petek, nadaljevali jo bodo v ponedeljek. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovni problem, na katerega vpliva poraba elektronike ob pandemiji covida-19, so pojasnili v Revozu.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA povedala, da se je problem z dobavo elektronskih delov že dlje napovedoval in da je povezan s skokom uporabe elektronskih naprav med pandemijo novega koronavirusa.

Težavo sicer za svoje tovarne globalno rešuje matični Renault in zaloge oz. pošiljke elektronskih delov razporeja po posameznih tovarnah. "Ne gre za enkraten problem, in lahko se zgodi, da bo moral Revoz proizvodnjo za kakšen dan zaustaviti tudi še aprila," je dodala.

Proizvodnjo bodo vnovič pognali v ponedeljek in sicer obe izmeni, dopoldansko in popoldansko. Danes in v petek pa ne dela celotna tovarna oz. so doma ostali vsi zaposleni v Revozu, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

V Revozu so sicer zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje v začetku leta v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, konec januarja proizvodnjo že zaustavili za nekaj dni.

Revoz proizvaja v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 20:17 25.marec 2021.

    dragi moji, slovenija je bila prvak na področju računalništva, mercedes je hotel kupiti slovenske računalnike. ja triglav je bil boljši kot iBM-ov pc. pa je kaj ratalo ? nič ! ker se ni dal zment, kdo bo smetano pojedo in ...prikaži več kdo bo garal in švical. da bi v drugo bilo kaj drgač ? ne bo..še posebej ker je v Iskri zdej Korl,

  • miho 10:15 25.marec 2021.

    Poslovna priložnost za nas - postaviti tovarno elektronike in proizvajati elektroniko tudi v Sloveniji. S stroji in napravami, kakršne se uporabljajo na zahodu, da bo produktivnost dela primerljiva tisti na zahodu in naše plačice ne bodo problem, saj na zahodu ...prikaži več zaposleni zaslužijo več.