Avto
1575 ogledov

V Slovenijo zapeljal eden najbolj pričakovanih križancev

ford puma
1/18
Ford
V Slovenijo je pripeljal ford puma, eden najbolj pričakovanih novih križancev, ki ga Ford uvršča med ecosport in kugo.

Puma se v bistvu uvršča v enak avtomobilski razred kot ecosport, le da je ecosport zasnovan nekako bolj terensko, puma pa je predvsem stilsko zavesten mestni križanec, ki bo teren ali celo dober makadam verjetno zares videl le redko. Pri Fordu pravijo, da so jim uporabniki povedali, da si želijo kompaktni avtomobil vpadljivega videza z rešitvami za vsakdanje življenje. In ustregli so jim s pumo.

ford puma | Avtor: Ford Ford

Ford puma Avto Ford je razgalil povsem nov SUV zanimivega imena

Dobro opremljen

Puma je zato denimo prvi avtomobil v svojem segmentu, ki so ga opremili s prostoročnim odpiranjem vrat prtljažnika ali sedežem z masažo, ki sta serijsko na voljo z opremo titanium X, ter napredne tehnologije, med katerimi izstopa predvsem novi sistem za obveščanje o nevarnostih v bližini avtomobila, ki s pomočjo tipal predčasno zazna nevarne situacije na poti.

ford puma | Avtor: Ford Ford

Za športno navdahnjene bo poskrbela različica ST-line z 19-palčnimi strojno obdelanimi platišči motno črne barve, športnim vzmetenjem in volanskim obročem s odsekanim spodnjim robom.

Ford kuga Avto Ford predstavil novo kugo in še dva nova SUV modela za Evropo

Ime iz preteklosti

Ford sicer s pumo obuja ime modela iz preteklosti, le da je tedaj šlo za duhu tedanjega časa bolj primeren majhen kupe, ki je izhajal iz tehnike forda fieste. Danes so majhni kupeji skoraj izumrli, izjemno priljubljenost pri voznikih pa uživajo križanci. In puma, je s svojimi razgibanimi oblikami in značilnimi na blatnike postavljenimi žarometi eden bolj dinamičnih, prav tako pa tehnično tudi izhaja iz fieste.

ford puma | Avtor: Ford Ford

Puma bo v Sloveniji na voljo s tremi različicami litrskega bencinskega trivaljnika. V šibkejši 92-kilovatni različici bo lahko deloval samostojno ali s pomočjo 48-voltnega blagega hibrida, močnejša 114-kilovatna različica pa bo v vsakem primeru opremljena z blagim hibridom. Ford nižjih opremskih različic sploh ne bo ponudil, saj bo novinec v osnovi na voljo kot ford puma titanium, za katero bo v kombinaciji z osnovnim motorjem treba odšteti 20.880 evrov.

ford puma | Avtor: Ford Ford

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.