Avto
103 ogledov

V Trbovljah med košnjo trave Komunala zaščiti avte

Košnja trave Profimedias
Komunala Trbovlje uporablja poceni, a zelo učinkovit sistem za zaščito vozil.

V Trbovljah je bilo zaradi košnje trave v preteklosti kar nekaj pritožb s strani lastnikov vozil, da so leteči kamenčki ob tem poškodovali avtomobile. Tamkajšnji komunalni delavci so zato že tri sezone nazaj uvedli spremembo pri košnji.

Med košnjo na bolj tveganih predelih, kot je bližina parkirišč, še posebej če so vozila parkirana z nosom prek robnika, prekrijejo parkirane avte s ponjavo ali pa dva delavca zastor držita tako, da lahko tretji nemoteno pokosi v bližini vozil. 

Kot je pojasnil Damjan Pižmoht s Komunale Trbovlje, se je ta enostaven ukrep izkazal za uspešnega, saj od takrat naprej nimajo več težav s pritožbami. 

Vredno posnemanja tudi pri drugih komunalnih službah v državi. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Aleta 09:08 25.april 2017.

    No, ravno vode niso odkrili... :)To na Jesenicah, kjer so parkirani avtomobili dela komunalno podjetje Jeko-in že leta.

  • wolf.ata 18:52 23.april 2017.

    pohvalno,so imeli isto taktiko v Kostak komunala Krško tako,da je ob cesti med vozili in tistim ki kosi s "laksarco"nosi 2x1m strešno valovito lepenko,ja sedaj pa nič več,ko so nekateri odšli delati drugam, sedaj pa kosijo neki pogodbeniki in palijo ...prikaži več po celem Krškem in okolici 100na uro ne glede ,če so avti ali ne,se pelješ mimo,skoraj ustaviš,potrobiš,nič,samo gasa in tiščijo naprej