Avto
1563 ogledov

V Volkswagnu sprejeli nazaj "pobeglega" oblikovalca

Volkswagen logo EPA
Spremembe v vrhu oblikovanja za znamko Volkswagen.

Znamka Volkswagen je sporočila spremembe na vrhu svojega oblikovalskega oddelka. Vrhovni šef dizajna za celotno znamko je postal 57-letni Klaus Bischoff (na fotografiji spodaj), ki je v skupini kot oblikovalec zaposlen že vso svojo kariero in je zasedal že več pomembnih mest. Nazadnje je bil glavni oblikovalec za novo generacijo električnih vozil ID.

Klaus Bischoff | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Morda še bolj zanimiva pa je vest, kdo je zasedel mesto glavnega oblikovalca za potniška vozila Volkswagna. Nihče drug kot Josef Kaban (spodaj), ki se po dveh letih s tem spet vrača v koncern Volkswagen.

Spomnimo, 46-letni Slovak je bil že od leta 1999 zaposlen znotraj VW in je zaslovel kot avtor oblike bugatija veyrona. Leta 2003 je šel k Audiju za vodjo zunanjega oblikovanja, leta 2008 pa k Škodi in jo kot glavni šef dizajna zelo predrugačil ter s tem pomagal pri silovitem prodajnem vzponu.

Jozef Kaban | Avtor: Škoda Škoda

Nato pa se je leta 2017 odločil sprejeti vabilo iz koncerna BMW, naj postane glavni oblikovalec za njihovo istoimensko znamko. Spomladi letos se je nato z vodstvene funkcije preselil k BMW-jevi ultraluksuzni znamki Rolls-Royce, kjer pa ni imel časa opraviti kaj posebnega, saj je že oktobra letos prišlo sporočilo, da je Kaban pospravil pisarniško mizo in zapušča koncern BMW, poroča Automotive News Europe.

Očitno pa je ostal z nekdanjimi delodajalci v dovolj dobrih odnosih, tako da se Kaban tokrat seli k najpomembnejši znamki v istoimenskem koncernu. A za zdaj le v vlogi št. 2.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.