Avto
19 ogledov

V Zagrebu brezplačna zaščita pred točo

Garažna hiša
1/3
Shutterstock
V Zagrebu lahko lastniki vozil zaradi nevarnosti toče od danes do jutri opoldan brezplačno parkirajo v javnih parkirnih hišah in nekaterih trgovskih centrih. Zakaj v Sloveniji našim županom taka ideja ne pride na pamet?

Zagrebški župan Milan Bandić velja zaradi svojih izjav in dejanj za kontroverzno osebnost. A očitno zna v pravem trenutku povleči prave poteze. Tako je danes zaradi napovedi slabega vremena z veliko možnostjo toče priporočil, naj javne parkirne hiše odpro vrata za zaskrbljene lastnike vozil, ki nimajo lastne garaže.

Urad za posebne razmere in Zagrebški Holding, ki upravlja z javnimi garažami v hrvaški prestolnici, sta po poročanju 24sata tako organizirala brezplačno parkiranje za meščane v sedmih parkirnih hišah. Akciji so se pridružili tudi trije veliki trgovski centri, ki bodo dovolili, da ljudje svoje avtomobile od danes pa vse do jutri do 12. ure brezplačno pustijo zavarovane pred neurjem.

Zakaj se česa podobnega za zaščito premoženja meščanov "najlepšega mesta na svetu" ob podobnih napovedih nikoli ne odločijo pri MOL, ki ga vodi župan Zoran Janković, smo že povprašali pristojne, odgovore pa še pričakujemo.

Komentarjev 6
  • Trovlak 17:50 09.avgust 2013.

    Zakaj Slovenistan primerjate s skrajno demokratično Republiko Hrvaško? Hrvatje so kar se tiče zakonov in tega, da morajo biti pred zakoni vsi enaki, svetlobna leta pred nami.

  • mirko 17:42 09.avgust 2013.

    Zakaj v Sloveniji našim županom taka ideja ne pride na pamet?.............................................................................................................................Zaradi pogoltnosti.

  • David Nemec 17:39 09.avgust 2013.

    Pohvale vrednoo