Avto
126 ogledov

Več kot 100 fičkov na kupu

Tradicionalno srečanje fičkov v Lukovici pri Ljubljani.
1/38
Žurnal24 main
V Lukovici pri Ljubljani je bilo v organizaciji Fičo kluba Slovenije konec tedna tradicionalno srečanje lastnikov legendarnih vozil fičo. Na enem mestu se jih je zbralo več kot sto.

Na srečanje v organizaciji Fičo kluba Slovenije, ki poteka v Lukovici pri Domžalah in okoliških krajih, se je pripeljalo več kot sto fičkov. Že četrto srečanje ljubiteljev teh avtomobilov je tudi prvo z mednarodno udeležbo, je povedal predsednik kluba in organizator srečanja Zvone Dolenc.

Fičo klub Slovenije obstaja od 24. septembra 2006. Klub je ustanovilo šest članov, med njimi tudi Dolenc. Doslej so organizirali štiri srečanja, letošnje pa je prvič mednarodno, saj se ga udeležujejo tudi lastniki fičkov iz Srbije, Hrvaške in BiH. Udeležencev današnjega srečanja je po besedah Dolenca vsaj 106. Podelili so namreč toliko štartnih številk, medtem ko natančno število avtomobilov ni znano.

Kot pravi Dolenc, je fičo avto za zaljubljence. Če se fant in dekle sporečeta, je namreč fičo tako majhen, da se morata v njem tiščati skupaj. Je pa to tudi avto, ki nima nastavljivih sedežev. "Kdor ima toliko denarja, da kupi fička, ima tudi toliko denarja, da ljubico pelje v hotel. Tisti, ki imajo drage in lepe avtomobile, pa nimajo denarja za hotel," je pojasnil Dolenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.