Avto
14 ogledov

Več kot polovica bi si delila avtomobil

Ford2Go Ford
Nemški Ford je napovedal novo storitev skupne rabe vozil Ford2Go. Skupna raba vozil je zaniiva kar 56 odstotkom Evropejcev.

Gre za sodelovanje pri novi platformi za skupno rabo vozil z zvezo nemških Fordovih pooblaščenih trgovcev FHD GmbH in podjetjem DB Rent, ki zagotavlja tudi skupno rabo vozil Flinkster. Partnerska naveza bo omogočila dostop do skupne rabe vozil v vseh večjih mestih v Nemčiji.

Sistem bo uporabnikom, ki se bodo registrirali pri enem od sodelujočih Fordovih prodajno-servisnih centrov, omogočal, da prek spleta poiščejo razpoložljivo vozilo in ga rezervirajo. To bo možno z uporabo računalnika ali aplikacije na mobilnem telefonu.

“Za nekatere naše stranke je skupna raba vozil izjemno privlačna možnost,” je povedal Bernhard Mattes, predsednik Forda Nemčija in podpredsednik Fordovega oddelka storitev za stranke pri Fordu Evropa. “Pri Fordu smo zavezani k sodelovanju in integriranemu pristopu k mobilnosti v prihodnosti, storitev Ford2Go pa je naslednji pomemben korak pri raziskovanju, kakšna bo videti ta prihodnost.”

Storitev bodo uvedli v drugem četrtletju letos, do konca leta pa bo pri 50 prodajno-servisnih centrih predvidoma na voljo več kot 500 Fordovih vozil – od kompaktnega mestnega modela Ka do novega dostavnika Transit Custom. Podjetje DB Rent bo zagotovilo spletni sistem rezervacij in aplikacijo, ki bo združljiva z mobilnimi napravami s sistemom iOS in Android, storitev pa bo na voljo tako zasebnim kot tudi poslovnim uporabnikom.

Omrežje Forda Nemčija povezuje 527 Fordovih prodajno-servisnih centrov, 257 pridruženih podružnic in 1083 Fordovih pooblaščenih servisnih delavnic. Sodelovanje v shemi je na voljo vsem navedenim organizacijam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.