Avto
81812 ogledov

Velika sprememba pri Googlovi navigaciji na telefonu

Google zemljevidi Žurnal24
Uporabnikom priljubljene aplikacija Google Zemljevidi grozijo neljube spremembe, zaradi katerih bi lahko izgubila uporabnike.

Googlova priljubljena aplikacija je namreč do zdaj imela zelo koristen pripomoček za načrtovanje voženj, ki je uporabnikom pomagal pri učinkovitem planiranju poti.

Na zemljevidu se namreč prikazujejo obarvane linije, ki kažejo, kako zaseden je določen cestni odsek. Rdeče linije tako označujejo zastoje in stoječi promet ter cestne zapore, oranžne označujejo zgoščen promet z možnostjo zastoja, zelene pa so znak za prosto pot. Prikaz je torej zelo jasen in razumljiv.

Google Maps | Avtor: Printscreen Printscreen

Kot poročajo posamezniki na forumih, so se pri Googlu zdaj odločili, da bodo pri posameznih uporabnikih aplikacije ukinili zelene linije, ostale pa bodo le oranžne in rdeče. Pri Googlu pravijo, da bodo zaradi spremembe prikazi na njihovih zemljevidih manj natrpani.

Jezni uporabniki aplikacije to označujejo za veliko slabost in pravijo, da bodo zato prikazi prometa manj pregledi. Marsikdo celo grozi, da bodo začeli uporabljati katero drugo aplikacijo. Glede na to, da Google zelene linije očitno ni umaknil pri vseh uporabnikih, je verjetno, da novost le preskuša. Glede na reakcije uporabnikov, bi lahko sklepali, da jo bo po tihem kmalu spet vrnil na svoje zemljevide.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • djdj 10:25 01.oktober 2023.

    Pri tej aplikaciji pogrešam, opozarjanje na prekoračitve hitrosti. Nočejo narediti. Na Nokii ali Microsoft telefonu se je lahko uporabljalo Ovimaps. Takrat je bila boljša app kot G zemljevidi. Sploh pa je olajšala vožnjo po nepoznanih krajih z opozarjanjem na prekoračitev ...prikaži več omejitve. Ovimaps za Android ni natančen(zemljevidi niso posodobljeni), ni glasovnega vodenja v Slovenščini...

  • Kmodri 17:37 29.september 2023.

    Jasno je, da naprej "zastonj" potem pa mastno zaračunati. Neštetokrat videno! In to nam kapitalistična drhal z oblastjo v roki z rok! Ker lahko!

  • Pepe007 15:15 27.september 2023.

    Ni zastonj kosila. Verjetno bodo nekateri bombončki, ki so bili doslej zastonj, oziroma plačani z reklamami, eksplicitno plačljivi. To pomeni, da se bo tisti, ki bo veliko rabil, lažje odločil za plačljivo konkurenco, Če bo zadaj več denarja, bo več ...prikaži več dobička za lastnika in tudi več za razvoj boljšega produkta. Bo pa tudi večja pričakovana odgovornost podjetja. Sedaj google tožijo, ker jih je zavedla storitev, ki je niso plačali. Če bo plačljiva, bo tožbe lažje opravičiti.