Avto
27255 ogledov

Novi golf prinaša velike spremembe pri servisiranju

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 MatijaJanežič
V prihodnosti bodo morali lastniki vozil znamke Volkswagen, pa tudi drugih koncernskih znamk, manj pogosto obiskovati servisne delavnice, če ne bodo delali velikega števila kilometrov na leto.

Volkswagen je s predstavitvijo novega golfa, gre za osmo generacijo, predstavil tudi nov standardni pregled in servis avtomobila. V letu 2020 naj bi po pisanju nemških časnikov novi koncept vzdrževanja razširil na vse modele s podaljšanim intervalom - z eno izjemo.

Volkswagen ID 3 električni avto VW revolucija Avto Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

"Kakovost vozil nam omogoča, da podvojimo interval pregleda v Evropi na 24 mesecev," je za Automobilwoche pojasnil Achim Schaible, vodja mreže poprodajnih in prodajnih trgov za blagovno znamko Volkswagen. Nov koncept se nanaša tudi na trge Južne Koreje, Japonske in Nove Zelandije, na ostalih trgih pa zaradi težjih pogojev, kot sta ekstremna vročina in mraz, servisni interval ostaja enak. Omejitve prevoženih kilometrov še naprej ostajajo specifične za regijo in državo.

Euro NCAP testiranje golf | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Izjeme so eleketrična vozila

To pomeni, da bodo lastniki novega golfa lahko delavnice obiskovali manj pogosto. Novi standardni pregled, ki nadomešča prejšnji format velikega in manjšega pregleda, naj bi bil enostavnejši in preglednejši. V letu 2020 se bo po pisanju nemškega medija razširil na vse modele znamke.

Volkswagen golf osme generacije Na svetovni premieri Avto Vse to bo kupec novega golfa dobil v osnovni ceni

Edine izjeme so električna vozila: Za novo družino modelov ID bo veljal ločen koncept vzdrževanja, ki ga bo VW objavil šele ob predstavitvi vozila na trgu.

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Po mnenju Volkswagna enaka vsebina vzdrževanja in novi intervali omogočajo "bolj zanesljive in pregledne informacije o cenah". To bi moralo po njihovih zagotovitvah izboljšati kakovost storitev in s tem zadovoljstvo strank.

škoda, škoda octavia, škoda fabia, škoda scala, vw golf Avto Po golfu predstavljen še bolj "uporaben" golf

Kaj pa v Sloveniji?

Informacije smo preverili tudi pri slovenskem uvozniku za vozila Volkswagen Porsche Slovenija. Direktor poprodaje Jože Terglav nam je pojasnil: "Res je, tovarna z novim modelom VW Golf in nadalje od modelskega leta 2021 dalje za vse modele Volkswagen uvaja poenostavljen koncept vzdrževanja. Odločitev je povezana s poenostavljenim vzdrževanjem, ki je enostavnejše in preglednejše."

volkswagen golf, golf VIII, volkswagen, id.3 Prvi test Avto Prvi test novega golfa!

VW ID.3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

To pomeni, da bo treba na servis zapeljati vsaki dve leti oziroma na 30 tisoč prevoženih kilometrov. Lastnika bo na servisno menjavo olja opozoril prikaz servisnih intervalov v kombiniranem inštrumentu v vozilu, tudi menjava zavorne tekočine je predvidena na vsaki dve leti. Podatkov o tem, koliko, če bodo stroški servisiranja nižji v primerjavi z aktualnim servisnim intervalom, za zdaj še nimajo. Prav tako še nimajo uradnih navodil glede vzdrževanja električnega vozila ID3, tudi ne primerjave cen vzdrževanja v primerjavi z gofom.

Terglav je dodal še, da Audi pri nas že podoben koncept podaljšanega servisnega intervala, informacij o ostalih znamkah pa še nimajo.
 

Komentarjev 3
  • ilija 15:00 23.december 2019.

    Hahaha koliko je smešen ta VW pa naj pogledajo nekatere znamke so so to že imele recimo kia sportage 2016 letnik še vedno ima servis na 30 tisoč km ali dve leti potem je VW prirejal ispuste so pa modeli ...prikaži več drugi znamk na motorje euro 6 skrajšali intervali na servis 15 tisoč km ali eno leto to je za dizle to je recimo kia sportage 2018 letnik potem bodo zopet rekli da kia kopira VW meni se zdi obratno.

  • mph 10:36 23.december 2019.

    Če se tako zelo zanesejo na kvaliteto, pa naj še dajo 7 let splošne garancije.

  • onfili 10:14 22.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks