Avto
12 ogledov

Vesoljski bik

Koncept minotauro zaznamujejo zaobljene in mehke linije, za proizvodnjo pa naj b
1/46
Žurnal24 main
Delo študenta milanske fakultete za tehnični dizajn Andreia Avarvarija, lamborghini minotauro, ni le še eden izmed številnih konceptov. Je veliko več.

Študent tehničnega oblikovanja Andrei Avarvari je imel nalogo narediti lamborghini na električni pogon, ki bi ga lahko začeli proizvajati leta 2020.

Avarvari si je s pomočjo šefa dizajna pri Lamborghiniju Filippom Perinijem zamislil avtomobil, ki bi ga poganjali štirje elektromotorji, dva spredaj in dva zadaj. Skupna moč pogonskega sklopa naj bi bila 373 kW/507 KM, s tem da bi zadnja elektromotorja zagotavljala vsak po 76 KM (56 kW), prednja pa vsak po 177 KM (131 kW). To pomeni, da bi bila razporeditev moči 70:30 v korist prednje osi.

Ob baterijah bi v omenjeni model vgrajevali tudi tehnologijo KERS, brez V12-motorja pa bi bilo mogoče v potniško kabino posaditi še enega potnika, za vse pa bi bilo več prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.