Avto
2433 ogledov

Vettel prodaja svoje cestne dragulje

Ferrari enzo Proizvajalec, Facebook
Nekdanji svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel se je pred prelomnico v svoji karieri odločil znebiti kar petih svojih ferrarijev in še treh nemških športnikov.

Štirikratni šampion Sebastian Vettel prodaja velik del svoje prestižne zbirke vozil. Prek specializiranega trgovca za dragocene avtomobile Toma Hartleyja je začel iskati kupce za ferrarija enza (2004), ferrarija laferrarija (2016) in ferrarija F50 (1996), ki so vsak zase po zmogljivostih, redkosti in ceni nekaj posebnega.  Pravzaprav sta enzo in F50 že prodana, navaja Speedweek.com, tako kot tudi ferrari F12tdf (2016) in ferrari 458 speciale (2015). 

Poleg tega pa prvak iz let 2010-2014 prodaja še mercedesa SL black series (2009), mercedesa SLS AMG gullwing (2010) in BMW Z8 roadster (2002). Ta je najcenejši in tudi najbolj vožen iz zbirke, zanj zahteva 175 tisoč funtov.

Večina avtov ima zelo malo prevoženih kilometrov.

Automobilwoche ne navaja, zakaj se je Hessenčan odločil za to radikalno potezo odprodaje dragocenih štirikolesnikov. Je pa pred njim na vsak način novo obdobje, saj se 34-letni Vettel po šestih letih vožnje za Scuderio Ferrari, s katero zaradi premoči Lewisa Hamiltona višje od dveh naslovov viceprvaka ni prišel, v letošnji sezoni najhitrejšega športa na svetu seli k tovarniški ekipi Aston Martin. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.