Avto
8 ogledov

Video: citroën lacoste

Citroën lacoste
1/28
Žurnal24 main
Citroën lacoste je zanimiv konceptnež s kopico domiselnih rešitev za udobje potnikov in povečano uporabnost. Menda naj bi najavljal prihodnjega C1.

PSA in Lacoste sta po dveh desetletjih (prvič sta sodelovala pri modelu peugeot 205) znova združila moči in ustvarila kreacijo, ki je zagotovo ne bo nikoli na cestah, vseeno pa utegne marsikateri od elementov novega vozila pristati v prihodnjih citroënih.

Gre za 3,45 metra dolg, 1,8 metra širok in 1,52 metra visok koncept mestnega buggyja, ki zelo spominja na legendarnega meharija. Avtomobil namreč nima niti vrat niti prave strehe, temveč se nad glavami potnikov pne zgolj lok. V primeru dežja se iz njega samodejno napihne mehko rumeno pokrivalo. Lok ima tudi držala, s katerimi pomaga pri dostopu do zadnjih sedežev, hkrati pa je vanj inkorporirano eno izmed prednjih naslonjal.

Retrostil dvokrakega volanskega obroča je vizualno prav tako nekaj posebnega (pustimo uporabnost ...), še zanimivejša pa je armaturna plošča oziroma tisto, kar jo nadomešča. Celotna plošča pod sprednjim steklom namreč služi kot prikazovalnik. V grafičnem smislu spominja na prve igralne konzole, na njej pa se izpisujejo podatki o vozilu in poti. V skladu s trendom je mogoče nanjo posaditi iPhone ali iPod. Za lažje vstopanje potnikov se volanski obroč lahko popolnoma zloži ob armaturni plošči.

Pravega prtljažnika lacoste nima, je pa mogoče zadnjo klop zložiti in sprostiti prostor za voznikovo športno opremo ali nakupovalne vrečke. Avtomobil sicer poganja trivaljni bencinar. Prisotnost slovite znamke oblačil Lacoste pa je poleg velikih krokodilčkov na sedežih vidna tudi na samem pokrovu motorja, ki naj bi spominjal na teniška igrišča, pa tudi na sedežnem materialu, ki daje pridih slovitih polo majic. Ne gre pozabiti še na obliko platišč v obliki teniške mreže.

Lacoste je in bo predvsem konceptno vozilo, a lahko upravičeno pričakujemo, da bomo marsikatero rešitev (recimo v odbijače vgrajena svetila) videli v naslednji generaciji malčka C1. Ta naj bi bil predstavljen v drugi polovici prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.