Avto
45 ogledov

Vodi vas avto, vozite vi

200 evrov v povprečju plačamo Slovenci za GPS napravo. Žurnal24 main
Pri nakupu naprave GPS nas najbolj zanimata cena in nadgradnja kartografije. Najbolje se prodajajo tiste po okoli 200 evrov.
“Eden od pomembnejših dejavnikov, ki stranko prepričajo k nakupu določene satelitske (GPS) navigacije, je nadgradnja kartografije,” pravijo v Big Bangu in Harvey Normanu. Pri slednjem še pojasnjujejo, da gre najbolj v promet navigacija proizvajalcev Garmin in Mio, povprečen kupec pa po navadi kupi GPS v vrednosti približno 200 evrov.

Vseživljenjska nadgradnja
Pri Garminu, enem od največjih in najpopularnejših proizvajalcev navigacij, se pomembnosti posodobljanja kartografije očitno močno zavedajo, saj so na trg prišli s produktom nüMaps Lifetime. Ta kupcu ob enkratnem plačilu nekaj več kot 90 evrov zagotavlja vseživljenjsko nadgrajevanje kart. A nekateri proizvajalci, kot je denimo Mio, nadgradnjo (za zdaj) omogočajo brezplačno.

Kaj nas bo prepričalo

Kupci se v večini primerov za nakup odločajo na podlagi cene, priloženih kartografij in velikosti zaslonov, pravijo v Harvey Normanu. Dodajajo, da pa obstajajo tudi stranke, ki se za nakup odločijo na podlagi blagovne znamke – v tem primeru kupijo Garminov izdelek. Kar nekaj ljudi pa teh naprav ne kupi, saj je treba za boljšo pokritost, tako Slovenije kot balkanskih držav, dokupiti kartografijo. To pa napravo podraži za približno sto evrov.

Prodajni hit je ...

V zadnjih dveh mesecih so v Harvey Normanu prodali največ GPS-navigacij Mio Moov 300E (199 evrov), v Big Bangu pa kar tri modele: 255WT (219,99 evra), 255 (189,99 evra) in 765T (398,05 evra).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.