Avto
5803 ogledov

Vodikar se ni pustil motiti glede varnosti

Euro NCAP Euro NCAP
Padlo je 32 zvezdic. Prvič tudi za vodikov avto!

Euro NCAP je objavil rezultate varnostnih testov pri sedmih novih avtomobilih. Med njimi je bila mazda6 sicer enkrat že ocenjena, a so zaradi nedavne obsežne prenove test opravili znova po najnovejših standardih. Še ena posebnost pa je test modela hyundai nexo, ki je prvi model na vodikov pogon, kadarkoli testiran. Pri Euro NCAP so zelo zadovoljni z videnim, saj se je nexo izkazal za zelo zanesljivega pri varovanju potnikov in drugih udeležencev v najrazličnejših scenarijih ter s tem dokazal, da je strah glede varnosti pri tovrstni tehnologiji odveč.

Michiel van Ratingen, generalni sekretar organizacije, je izpostavil pozitivne izkušnje s tehnologijo opozarjanja na nevarnost in samodejnega zaviranja AEB, ki v novih avtih vse bolj varuje ne le potnikov v avtu, temveč tudi pešce in kolesarje. 

Vseh pet zvezdic so tako prejeli modeli mercedes-benz razred A, mazda6, hibridni lexus ES in hyundai nexo. Najmanjši mercedes je test še posebej opravil z odliko, saj je bil odličen v vseh segmentih ocenjevanja in je dosegel enega najboljših rezultatov vseh časov. 

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Po štiri zvezdice pa so prejeli medsebojno zelo sorodni citroën berlingo, peugeot rifter in opel combo, ki jih vse izdeluje koncern PSA. Rahle slabosti so pokazali pri čelnem trku. Prepoznavajo tudi pešce, kolesarjev ne.

Komentarjev 1
  • Avatar Annistasi
    Annistasi 00:55 26.oktober 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com