Avto
782 ogledov

Volkswagen menja šefa!

Mathias Müller EPA
Udarna vest iz koncerna Volkswagen - odstopil naj bi njegov prvi mož Matthias Müller.

Matthias Müller, ki se je na čelo največjega avtomobilskega koncerna na svetu zavihtel sredi viharja Dieselgata po sestopu dotedaj nedotakljivega Martina Winterkorna, je torej po dveh letih in pol že na tem, da dobi naslednika. Uradno naj bi se zamenjava zgodila v petek na seji devetčlanskega upravnega odbora koncerna, poroča Autocar. 

V Volkswagnu so namigovanja medijev potrdili s kratko izjavo, da razmišljajo o spremembah v vrhu vodstva, niso pa želeli komentirati, da gre res za Müllerja.  

Müller naj bi se umaknil na zahtevo Wolfganga Porscheja, Hansa Michela Piëcha in Hansa Dieterja Pötscha, torej treh mož, ki prek družin Porsche in Piëch obvladujejo največjega svetovnega proizvajalca vozil. Na mesto Müllerja naj bi stopil dosedanji generalni direktor znamke Volkswagen Herbert Diess. Ta je k VW pristopil šele leta 2015 iz BMW in se uveljavil kot uspešen krizni menedžer. Analitiki njegov prihod na vrh ocenjujejo kot znak, da želijo pri VW promovirati nekoga od zunaj, ki ne nosi s seboj bremen preteklosti.

Müller se bo verjetno poslovil tudi z mesta člana uprave znamke Porsche. Prav znamko Porsche je Müller uspešno vodil do jeseni 2015, ko so ga zaradi nekompromitiranosti s škandalom s ponarejenimi izpusti dizlov lastniki koncerna poklicali, naj prevzame vodenje celotnega koncerna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.