Avto
333 ogledov

Volkswagnov DSG ne prenaša vročine

DSG menjalnik Audi
Pred nekaj tedni na Kitajskem, zdaj še na Japonskem. Volkswagen je moral objaviti vpoklic na desettisoče avtomobilov z menjalnikom DSG.

Zanesljivost menjalnika DSG z dvojno sklopko, ki ga sicer krasi hitro pretikanje in ekonomičnost, je znova na preizkušnji. Koncern Volkswagen je moral objaviti vpoklic 91 tisoč avtomobilov različnih modelov na japonskem trgu.

Kot poroča Reuters, je visoki predstavnik koncerna priznal, da se očitno ti menjalniki preprosto ne morejo zoperstaviti "vročim in vlažnim podnebnim pogojem, prav tako ne onesnaženemu zraku, ki je  značilen za nekatera azijska mesta". Prav tako ga iz tira vrže pogosto speljevanje in ustavljanje, značilno za zastoje.

Japonska je znana po tem, da so v tamkajšnjih velemestih zastoji med najhujšimi na svetu in da je kakovost zraka slaba. Odpoklic na tem zahtevnem avtomobilskem trgu prihaja manj kot dva meseca po tem, ko je iz očitno istih razlogov VW na Kitajskem odpoklical kar 384 tisoč vozil z DSG, še pred tem pa februarja lani okoli pol milijona, takrat zaradi težav s programsko opremo.

V Evropi vozniki avtomobilov z DSG vpoklicev še niso bili deležni, čeprav številni poročajo o nenavadnih zvokih, ki prihajajo iz menjalnika pri vožnji v nizkih prestavah. A prave rešitve za vse težave pri koncernu očitno za zdaj niso našli.

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:30 14.maj 2013.

    Nemci več nimajo dobrih avtov.Včasih je bil francoz en kup gnilobe a danes pa pomete z vso konkurenco po svetu kot je peugeot, renault in seveda citroen

  • renemario 20:04 13.maj 2013.

    ?a kaj je to za avtomobilov...crkavajo, ko je malo bolj vroče ali vlažno. Adijo pamet, kjes o stare dobre mrcine, ko si butno po karburatoru in je takoj speljal....vrag pa švabski drek.

  • axl 19:41 13.maj 2013.

    Ha, ha, ha, ha, nemša kvaliteta, ha, ha, ha, ... bullshit, jajca :-)))))))))))))