Avto
19 ogledov

Volvi bodo nekaj povsem drugega

Volvo concept coupe
1/29
Volvo
Volvo se očitno pripravlja na največjo oblikovno revolucijo zadnjih 15 let, saj prve slike koncepta coupe napovedujejo povsem novo podobo švedske znamke.

Na spletu so se pred dnevi pojavile skrivnostne fotografije koncepta, ki bo predstavljen v Frankfurtu, po prvih ugibanjih, ali gre za potegavščino, pa so pri Volvu uradno potrdili in danes na spletu predstavili svežo oblikovalsko vizijo.

Novi šef dizajna Thomas Ingenlath je to potrdil z besedami, da so časi "vanilije", kot se je imenovala zaobljena podoba od prve generacije modela S80 dalje, mimo. "Dizajn dosedanjih volvov je bil lep, ni pa bil vrhunski ali legendaren," je bil nič kaj skromno kritičen Ingenlath.

Hibridnih 400 konjičkov

Volvo coupe concept je privlačen kupe z dolgim pokrovom motorja, veliko režo za zrak spredaj in LED svetili, ima pa tudi trikraki volan, obilico dodatkov iz aluminija, usnjene sedeže, velik ekran občutljiv na dotik, stekleno panoramsko streho in vse napredne tehnologije, vključno s sistemom za preprečevanje trkov.

V skladu z zapovedmi sedanjosti za pogon skrbi hibridni sklop, ki kombinira dvolitrski drive-E štirivaljni bencinski motor (s turbopolnilnikom in kompresorjem), ki poganja prednji kolesi in elektromotor, ki poganja zadnji kolesi. Skupaj zmore 400 konjskih moči in več kot 600 Nm navora. Na prevožen kilometer v zrak izpusti okoli 50 gramov emisij CO2.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.