Avto
41 ogledov

Volvo bo nekaterim modelom dal povsem novo ime

Volvo V90 Anže Petkovšek
Volvo se aktivno pripravlja na naslednjo generacijo vozil. Prvi švedski serijski električni avto bo imel domet najmanj 400 kilometrov, Švedi pa očitno uvajajo tudi novo poimenovanje za svoje modele.

Švedski Volvo je najavil, da bo leta 2019 na cesto dal prvi povsem električni model, s čimer bo sledil vzoru nemških premium konkurentov. 

Posebnost novega avta bo v tem, da bo že takoj na začetku zagotavljal avtonomijo prek 400 kilometrov oziroma 250 milj, kot je za Automotive News pojasnjeval Lex Kerssemakers, vodja ameriške podružnice.

Za zdaj se še ne ve, ali bodo električni avti postavljeni na povsem novo platformo. Bodo pa prihodnji volvoti gotovo nosili tudi nove oznake, saj je znamka pri uradih za registracijo v ZDA in EU rezervirala številne nove oznake.

Poleg oznak V20 in V30, ki dajeta slutiti na idejo o manjših avtih z obliko kombilimuzine, pa so še posebej zanimive oznake P5, P6, P8, P9 in P10. Gre za povsem nov pristop pri označevanju, kaj je v ozadju, pa je za zdaj še skrbno varovana skrivnost. Morda se bodo tako imenovala vozila športne podznamke Polestar, ki naj bi se zelo zanašale tudi na elektrifikacijo pogona.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.