Avto
62 ogledov

Volvo XC90 poročni avto aristokracije

Volvo XC90
1/3
Volvo
Volvo je uradni prevoznik med švedsko kraljevo poroko. Princ Carl Philip bo svojo izbranko Sofio Hellqvist prevažal v verjetno najvarnejšem avtu na svetu ta hip, modelu XC90.

Švedska praznuje poroko princa Carla Philipa in Sofie Hellqvist, ki pa je pomembna tudi za tamkajšnjo avtomobilsko znamko Volvo. Dostavili so namreč 35 posebnih izvedenk svojega "kraljevega" modela XC90, tako da se gostje med obiskom ne vozijo ne le v enem najvarnejših avtomobilov na svetu, temveč tudi enemu najbolj udobnih.

Za svate, ki prihajajo na poroko z vseh koncev sveta in imajo poleg udeležbe na dogodku še ogromno drugih petičnih obveznosti, so namenili falango volvov XC90 v aristokratsko peščeno svetli zunanjščini. Obenem avto krasi poseben emblem v čast kraljeve poroke. Seveda bodo z avti upravljali posebni šoferji, ko se bodo svatje spet raztepli po svetu, pa jih bo mogoče odkupiti.

Povezava Volva in švedske kraljeve hiše je zelo tesna, nenazadnje je ženin Carl Philip član ekipe Volvo Polestar in tekmuje v skandinavskem prvenstvu turističnih vozil STCC. Tudi pri ostalih družinskih dogodkih se kraljeva družina redno naslanja na prevoz domačega proizvajalca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.