Avto
26 ogledov

Volvoti se bodo imenovali drugače

Volvo koncept estate Volvo
Ljubitelji znamke Volvo, pozor. Obeta se menjava poimenovanja nekaterih prihodnjih modelov.

Volvo je trenutno zelo vroča znamka, pa čeprav je šele pred kratkim predstavila novega XC90. A prvi vpogled v povsem novo generacijo tehnologije, pogonov, varnosti in udobja je dal vedeti, da imajo Švedi še veliko za pokazati.

Prva modela, ki bosta sledila, bosta naslednika limuzinskega S80 in karavanskega V70. Po virih, na katere se sklicuje Autoexpress, pa z novima avtomobiloma prihaja tudi novo poimenovanje. S80 bo tako nosil oznako S90, sedanji največji karavan V70 pa bo V90. Obeta se tudi bolj terenska izpeljanka V90 cross country, pa tudi podaljšana različica S90L za kitajski trg.

Skandinavci bodo torej številko 9 poenoteno rezervirali za svoja največja vozila, s katerimi naj bi bili v bodoče bolj prepoznani kot premium znamka. Na ta način naj bi tudi vozili bolj vštric z denimo audiji A6 ali BMW serije 5. Da bo to mogoče in Nemci ne bodo zgolj samozavestno pihnili ob takšni ideji, pa Volvo stavi tako na precejšen skok v udobju in kvaliteti notranjosti kot tudi v zelo varčnih, a tudi zmogljivih motorjih, tudi v različici priključnih hibridov.

S90 bo morda predstavljen prihodnje leto jeseni v Frankfurtu, prodaja bi se po tem scenariju pričela z letom 2016.

Volvota sicer novost čaka tudi v Sloveniji, saj bo znamka vse v zvezi s prodajo za ta del Evrope z oktobrom poverila v roke novi družbi VCAG iz Ljubljane. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.