Avto
80 ogledov

Volvova druga seksi študija

Volvo XC coupe
1/4
Volvo
Volvo je predstavil prve fotografije koncepta XC, po katerem se bodo zgledovali prihodnji švedi.

Po zelo odmevni študiji concept coupe na frankfurtskem salonu bodo pri Volvu na začetku prihodnjega leta javnosti predstavili že drugo od treh izhodišč povsem novega oblikovalskega jezika pod vodstvom Thomasa Ingenlatha

Tokrat študija nosi ime XC coupe, kar daje vedeti, da z njim merijo na izgled svojih prihodnjih suvovskih vozil in morda karavanov. Vidnih je kar nekaj zelo zanimivih elementov. Medtem ko so prednja svetila in sploh nos na moč podobna prvemu konceptu in bodo očitno v podobni obliki krasila tudi serijske avtomobile, je zelo zanimiva ukrivljenost zadnjih svetil, saj se tradicionalna Volvova guba sedaj razširja še proti notranjosti zadnjih vrat. 

Ob januarski premieri pa bo koncept razkril še kopico novosti, predvsem kako so si pregovorno varni švedi zamislili inkorporacijo svojih najnaprednejših tehnologij v novo arhitekturo izdelave SPA. To si bodo delili prihodnji volvi, poganjali pa jih bodo le še štirivaljni motorji. Prav verjetno bo prvi avtomobil, ki se bo zgledoval po XC coupeju, novi XC90, ki prihaja spomladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.