Avto
190 ogledov

Voznice se bojijo poledenih cest

Voznica Shutterstock
V zimskih mesecih, ko so pogoji na cesti oteženi in vremenske razmere nepredvidljive, se ženske v veliki večini raje izognejo vožnji, je pokazala raziskava podjetja Goodyear Dunlop, ki razkriva tudi to, da so moški v slabih vremenskih razmerah bolj rizični vozniki.

Voznice, ki so sodelovale v spletni anketi, poudarjajo, da jim je pri nakupu in opremi avtomobila najpomembnejša varnost, a je kljub temu, da glede na izsledke raziskave »Heels on Wheels« vsaka tretja pa je celo prepričana, da je boljša voznica od svojega partnerja, kar 84 odstotkov voznic pozimi za volanom počuti neprijetno zaradi možnosti zdrsa.

Tako bi več kot polovica žensk v zimskih razmerah avto raje pustila varno parkiran doma. Pri tem se 14 odstotkov žensk pozimi sploh nikoli ne usede za volan, 32 odstotkov se vožnji izogiba, če obstaja nevarnost poledice, 7 odstotkov žensk pa poišče drugo rešitev tedaj, ko so ceste zasnežene.

Ženske, ki se v zimskih mesecih odpravijo na cesto, se največkrat bojijo, da bodo izgubile nadzor nad svojim vozilom. Tako 45 odstotkov voznic straši misel, da se jim bo avtomobil ugasnil sredi križišča in ga bodo morale ponovno vžigati, medtem ko se jih 33 odstotkov boji ostati ujetih v prometu.

Zimske pnevmatike uporablja 41 odstotkov žensk, zgolj 16 odstotkov pa zakonodaji o zimskih pnevmatikah nasprotuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.