Avto
23 ogledov

Voznik potopljenega bugattija goljufal

Potopljeni bugatti Youtube
Američan, ki si je svetovno slavo pridobil, ko je pred meseci s praktično novim bugatti veyronom zapeljal v slano jezerce pred objektivom kamere in krivdo za uničenje supešportnika zvalil na nekega pelikana, ima resne težave. Bremenijo ga goljufije, saj naj bi avtomobil že od začetka nameraval uničiti, da bi si pridobil zavarovalnino.

Zavarovalnica je za uničen avtomobil že izplačala 1,5 milijona evrov (2 milijona dolarjev), naknadno pa posumila, da jih je možakar poskušal povleči za nos. Voznik Andy House je namreč veyrona kupil tako, da si je najprej zagotovil brezobrestno posojilo v višini 750 tisoč evrov (milijon dolarjev), nato pa avtomobil zavaroval po precej višji vrednosti od dejanske. Zavarovalnica se je dokopala do informacij, da je nameraval House nato najeti nekoga, ki bi mu avto domnevno ukradel in zažgal. Tako bi podvojil svojo investicijo, poroča Houston Chronicle.

A je očitno ta scenarij propadel, zato je zadevo vzel v svoje roke in z dragocenim avtomobilom zapeljal v slano laguno v Teksasu. House je kasneje zatrjeval, da ga je sredi ceste presenetil pelikan ravno v trenutku, ko je s tal avtomobila pobiral mobilnik. A mimoidoči voznik je poleg surfanja veyrona po laguni brez zaviranja ali nagleda spreminjanja smeri posnel tudi očitno nezavzetost Housa po domnevni nesreči, saj mu ni prišlo na misel, da bi ugasnil avtomobilski motor in ga tako rešil pred vdorom slanice ter posledičnim uničenjem. House zatrjuje, da so ga grizli komarji in se zato ni želel vračati v avtomobil. Ta je po 15 minutah ugasnil sam od sebe.

Zavarovalnici se zdi tudi čudno, da je tak eksot, star vsega tri tedne, imel na števcu že 2.000 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice