Avto
14 ogledov

Voznike ob živce spravljajo "polži“

Kdo je bolj nedolžen/kriv, kolesar ali voznik avtomobila? Žurnal24 main
Spletni portal confused.com je naredil zanimivo raziskavo, v kateri so ugotovili, da britanske voznike na cesti ob živce najbolj pogosto spravljajo počasni vozniki obeh spolov.

Raziskava je pokazala, da kar 60 odstotkov britanskih voznikov doživlja napada stresa, ko imajo pred seboj počasne voznike in voznice. Skoraj polovica vprašanih (45 odstotkov), ki jih to neizmerno moti, zaradi tega na cesti izvaja nevarne manevre, le da bi takšne "polže" prehiteli. Podatki ministrstva za promet razkrivajo, da je bilo lani kar 143 nesreč zaradi "nedeljskih" in počasnih voznikov.

Da bi se izognili tem težavam, kar polovica Britancev podpira uvedbo nadzornih kamer, ki bi snemale voznike, ki vozijo pod zakonskim minimumom. S pomočjo posnetkov bi jih namreč lahko kaznovali.

Od ostalih predlogov 37 odstotkov vprašanih podpira uvajanje minimalne hitrosti na avtocestah, uvedbo počasnih pasov (26 odstotkov), eden od predlogov pa je celo sistem opozarjanja na počasne voznike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.