Avto
10 ogledov

Vozniki, jesenske razmere so že tu!

Jesen na cesti Žurnal24 main
Te dni je začelo vreme dodobra krojiti razmere v prometu. Poskrbite, da boste varno prišli do cilja. Veliko boste storili že, če boste povečali varnostno razdaljo.

"Vozniki morajo hitrost in način vožnje vedno prilagoditi razmeram na cesti, stanju vozišča, preglednosti  na  njem, vidljivosti  ter prometnim in vremenskim razmeram," opozarja Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.  

Nevarno je še posebno zjutraj, kadar je cesta vlažna, oprijem s podlago pa slabši, zaradi česar se precej podaljša zavorna pot vozila. "Ravnati morajo odgovorno, voziti s primerno varnostno razdaljo, pravočasno zavirati pred oviro pred seboj, spremljati druge prometne udeležence, s svojim ravnanjem pa storiti vse, da se zagotovi varnost v prometu," našteva Kos.

Policija še prav posebej opozarja na uporabo mobilnih naprav med vožnjo, ki zelo odvračajo pozornost voznika in so zato še zlasti nevarne, saj lahko mimogrede spregledate pešca ali kolesarja, ki želi pravilno prečkati cesto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.