Avto
1303 ogledov

Vozniki pozor, v ponedeljek je 1. september!

šola, prvi šolski dan, prvošolčki, Zoran JAnković Žurnal24 main
Po dveh mesecih se na ceste vračajo otroci.

Na Agenciji za varnost prometa opozarjajo voznike, da se s ponedeljkov začenja povsem novo poglavje v šolskem letu 2019/2020. 18. maja bodo namreč prvič po 13. marcu vrata odprli vrtce in šole, v katere se vračajo vrtčevski otroci in učenci prvih treh razredov osnovne šole. Čez en teden se jim bodo pridružili še nekatere druge skupine šolskih otrok. 

"Tokratno vračanje v šole je edinstveno, saj se šolarji v šolske klopi vračajo po daljšem in specifičnem obdobju, ki ni bilo počitniško, obenem je mogoče pričakovati, da so določena previdnostna ravnanja, ki so jih že usvojili, opustili ali pozabili," opozarjajo pri AVP.

V času ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 je bilo na cestah bistveno manj prometa, zato je otroke nujno podučiti, da ceste niso več tako prazne, kot v zadnjem času in z njimi obnoviti prometna pravila na poti do šole ali vrtca. To lahko starši naredijo ta konec tedna. 

"Podobno velja za ostale udeležence v prometu, ki se po daljšem času vračajo na ceste, zato Agencija za varnost prometa opozarja, da je nujno, da z največjo možno mero odgovornosti in pozornosti soustvarjamo varnejše poti v šolo in domov za vsakega otroka, prav vse dni v letu. Starši in skrbniki naj poskrbijo, da bodo otroci dobro vidni, s svojim odgovornim ravnanjem v prometu pa naj bodo zgled, saj so dobre prometne izkušnje dragocena popotnica za varno prihodnost," še dodajo pri agenciji.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.