Avto
33 ogledov

Vpoklicane vse tesle model S in BMW čelade

Tesla S Tesla Motors
Ne le avtomobile, vpoklicujejo tudi čelade. Tesla je vpoklical čisto vse proizvedene modele S, BMW pa poziva motoriste, naj nemudoma snamejo s svojih glav njegovo tovarniško čelado.

Tesla Motors je najavil vpoklic okoli 90.000 avtomobilov vrste model S oziroma čisto vse, ki so jih doslej naredili. Gre za električno limuzino, ki je v svojih najmočnejših različicah zaradi huronskih pospeškov sposoben osmešiti marsikateri športni avtomobil, hkrati se v najnovejši različici programske opreme kiti z avtopilotom in še nekaj naprednimi tehnologijami.

Sopotnik se je obrnil, nato je počilo

Model S pa ima težavico pri varnostnem pasu za sopotnika. Na Nizozemskem se je namreč nekemu potniku ta mesec zlomilo pritrdišče za pas, ko se je obrnil nazaj, da bi govoril s potnikom na zadnji klopi. Pri Tesli ne vedo, kaj je povzročilo zlom, zato so se odločili vpoklicati kar vse avte, na servisih pa bodo pri vsakem posebej preverili, ali je varnostni pas takšen, kot mora biti. 

Čelada "varna," a ni po predpisih

Pri BMW pa so medtem vse lastnike njihove tovarniške čelade BMW Sport Helmet s tovarniško oznako ID 059241/P pozvali, naj jo prinesejo v pooblaščene prodajalne in jo tam zamenjajo.

BMW čelada | Avtor: BMW BMW

S čelado ni sicer nič posebej narobe, trdijo pri BMW, le varnostnim predpisom EU UNECE R 22.05 ne zadosti v celoti. Čelado bodo lahko zamenjali za takšno z "vsemi papirji".

Ostale serije tovarniških BMW čelad so povsem po črki predpisov, zagotavljajo pri proizvajalcu.

Rekord: RR vpoklical en samcat avto

Nedavno so se v zgodovino zapisali pri znamki Rolls Royce, ki sicer lastniško spada pod okrilje BMW. Odločili so se uradno vpoklicati eno (1) vozilo. Pri eno leto starem modelu ghost, vrednem kakega četrt milijona evrov, so inženirji ugotovili, da utegne priti v primeru nesreče do napačne sprožitve stranske blazine. "Nesrečni" petični lastnik iz Severne Amerike oziroma njegovi asistenti so tako morali stopiti v stik z zastopnikom, da uredijo vse potrebno za popravilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.