Avto
2746 ogledov

Fotografija Lamborghinijevega povratnika že zaokrožila

Lamborghini countach Lamborghini
Po 50 letih se vrača countach, so potrdili pri Lamborghiniju in obljubili, da bo to spet "poster avto". Prva pobegla fotografija pa je vmes že razkrila zunanjost.

Lamborghiniju je presenečenje spet pokvaril "zlobni" splet, saj se je na medmrežju pojavila fotografija, ki z veliko verjetnostjo prikazuje novega superšportnega countacha. 

Če so fotografije originalne, potem se novi countach oblikovno resnično v marsičem navezuje na svojega slavnega predhodnika. Ta se je javnosti prvič pokazal pred natačno 50 leti, pred 47 leti pa so ga začeli tudi serijsko proizvajati in z njim dokončno vstopili v avtomobilsko superligo.  

Lamborghini countach | Avtor: Splet Splet

Lamborghini je sicer že sam objavil fotografijo, a le zakritega avtomobila, ki bo nasledil upokojenega aventadorja. Hkrati pa je potrdil, da bodo svojemu velikemu športniku znova nadeli ime countach.

Prvega (spodaj) so izdelovali vse do 1989, ko ga je nasledil še legendarni stroj - diablo. Prve izvedenke niso imele velikega zadnjega spojlerja in prav nanje se očitno navezuje naslednik aventadorja.

Lamborghini countach | Avtor: Lamborghini Lamborghini
Lamborghini countach | Avtor: Lamborghini Lamborghini

Kaj vemo o novem countachu, ki bo uradno razkrit že čez nekaj dni? 

Lahko pričakujemo najmodernejšo različico pogona V12, ki ga bo dopolnjeval hibridni sklop. To smo najprej videli pri Lamborghinijevem hiperavtu sian. 

Kombinacijo pogona potrjujejo objave na socialnih omrežjih, ki so razkrile oznako LPI 800-4. LPI pomeni "longitudinale posteriore ibrido", oziroma sredinsko in vzdolžno nameščen pogon z dodatkom hibridne tehnologije. Številki pa sta najverjetneje pokazatelja moči in štirikolesnega pogona. 

Govori se tudi o zelo majhni proizvodnji številki, le nekaj prek sto vozil. Če želite svojega, raje pohitite ali pa se boste morali zadovoljiti s posterjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.