Avto
6693 ogledov

Vrača se lancia delta!

Lancia Ypsilon Žurnal24 main
Lancia se vrača. In z njo znameniti model delta!

Šef znake Lancia Luca Napolitano je za Corriere della Sera potrdil, da nameravajo pri znamki kot del vrnitve na veliko sceno obuditi tudi ime delta. "Vrača se in to bo prava delta. Vznemirljiv avto, manifesto napredka in tehnologije. Seveda bo električna."

Zdaj se torej ve, kako bo ime napovedani kombilimuzini. Morda lahko več informacij pričakujemo že v kratkem, saj bo konec novembra Lancia praznovala 115. obletnico svoje ustanovitve.

Model delta so pri Lanciji izdelovali v treh generacijah, najbolj znamenitia pa je bila prva (1979-1994), ki je bila tudi ena najbolj uspešnih reli dirkalnikov vseh časov.

Naslednja delta bo postavljena na novo Stellantisovo platformo za C in D razred, ki bo omogočala doseg baterij z enim polnjenjem do 700 kilometrov in dovoljuje vse tri kombinacije pogona - spredaj, zadaj ali 4x4. Električno motorji imajo lahko moč med 120 in 180 kilovatov. 

Novo življenje

Lancia, ki je bila še pred nekaj leti znotraj koncerna FCA na robu izumrtja, je s pripojitvijo v megakoncern Stellantis dobila novo priložnost. Od leta 2024 naj bi se na veliko sceno vrnila z novim malim avtom, ki bo nadomestil uspešnico ypsilon, s kombilimuzino (delta) in še kompaktnim križancem. Glede ypsilona, ki je kljub starosti še vedno drugi najbolj prodajan avto v Italiji, je Napolitano pojasnil, da se bo naslednik osredotočil tudi na moško in nekoliko starejšo populacijo.

Pri razvoju in prodaji avto bodo pri Lanciji tesno sodelovali z znamkama Alfo Romeo in DS, s katerima tvori premijski del znamk koncerna. Prodaja se bo osredotočila na splet. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Bojan Lavrencic 07:42 11.oktober 2021.

    Kot obozevalec Lancie in tudi bil lastnik petih Lancij lahko recem sicer bravo obenem pa tudi , prava Delta je imela zvok ,ki ga je dajalo pravo bencinsko srce. Elektrika....hm to je kot sex preko izlozbenega stekla