Avto
17 ogledov

Vrhunsko vzdušje že pred tekmo

Planica 2016 Saša Despot
Navijači, med njimi več tisoč otrok, že nestrpno pričakujejo naše orle na čelu s Petrom Prevcem. Gorenjska avtocesta je zaradi tekme v Planici že od ranega jutra zelo obremenjena. Pot iz Ljubljane do Karavank je podaljšana za več kot eno uro!

"Slovenske zastave že vihrajo, ljudje so še pred začetkom odlično razpoloženi," je že dobre pol ure pred začetkom poskusne serije povedal naš novinar Igor Kovačič. 

 

V Planici je sončno, vzdušje je odlično, več tisoč navijačev že nestrpno pričakuje nastope naših orlov na čelu s Petrom Prevcem. Danes pričakujejo 25 tisoč ljudi, Zavarovalnica Triglav je na ogled tekme pripeljala 3500 otrok. 

Pozor na cesti

Vse, ki se v prihodnjih dneh odpravljate v smeri iz osrednjega dela Slovenija v meri Karavank in obratno, na Prometno-informacijskem centru (PIC) opozarjajo na močno povečan promet zaradi poletov v Planici.

Začelo se je že danes zgodaj zjutraj, ko so se proti središču svetovnega športnega dogajanja pričeli valiti avtobusi, kombiji in avtomobili navijačev. 

Po poročanju PIC je bil tako potovalni čas med Ljubljano in Karavankami podaljšan tudi za celo uro, trenutno (8.30) pa znaša eno uro in tričetrt. Dolg zastoj je nastal med priključkoma Lipce in Hrušica, za osebna vozila proti Avstriji na PIC priporočajo obvoz čez prelaz Ljubelj. Gneča je tudi na cesti Jesenice - Kranjska gora - Rateče.

Karavanke - Ljubljana, Karavanke portal, vrtljiva kamera (kamera v živo, vir: PIC)

Na območju Planice velja poseben prometni režim, zato vse voznike policija poziva k sodelovanju in strpnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.