Avto
49 ogledov

Vsa Batmanova vozila

Batmobil Žurnal24 main
Prvi batmobil, prevozno sredstvo filmskega junaka Batmana, se je pojavilo leta 1939 v stripu, supervozilo pa ga je spremljalo vsa naslednja desetletja v številnih filmskih in stripovskih uspešnicah.

V številnih različicah je bil batmobil izboljšana in predelana različica nekega serijskega avtomobila ali futurističnega vojnega vozila, vsi dosedanji modeli pa imajo eno skupno stvar: pomagati Batmanu, da obračuna z zlimi liki.

Novi dokumentarni film o zgodovini batmobila bo nared že do začetka zime, v njem pa bodo predvajani intervjuji z režiserji Batmana Chrisom Nolanom, Joelom Schumacherom in Timom Burtonom. V njem bodo spregovorili tudi nekateri igralci, ki so upodobili lik filmskega junaka, kot sta Adam West iz televizijske serije Batman in Christian Bale iz najnovejše različice z naslovom Vzpon viteza teme.

Najnovejša različica batmobila je za številne filmske kritike najboljša do zdaj. Gre namreč za pravi avtomobil, ki tudi zares prebija zidove in se vzpenja na avtomobile. Kdo ve, morda se zanj odločijo tudi v Pentagonu in ga vključijo v vozni park ameriške vojske?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.