Avto
16 ogledov

Vsaka sedma toyota pri nas hibrid

Toyota auris hybrid Anže Petkovšek
Toyota Adria od aprila z novim vodstvom. Cilj je širitev priljubljenost hibridov pri nas. Že za letos načrtujejo 15-odstotni delež prodaje hibridnih vozil znotraj celotne prodaje.

V družbi Toyota Adria bo vajeti s 1. aprilom prevzel Akira Kimura, ki je bil do zdaj zadolžen za trge Latinske Amerike in Karibov. Na čelu Toyotine družbe, zadolžene za regijo nekdanje Jugoslavije, bo nasledil Masahira Kuvaharo. V Toyoti Adria so sicer zadovoljni z lanskim poslovanjem.

Povečati prepoznavnost hibridnih vozil

V družbi Toyota Adria, ki ima sedež v Ljubljani, so se pohvalili, da so z okrepljenimi aktivnostmi in promocijo hibridne tehnologije dosegli boljšo prepoznavnost hibridnih modelov in rast prodaje tovrstnih okolju prijaznejših vozil. Veseli jih tudi, da so izboljšali rezultat pri zadovoljstvu kupcev, kjer so dosegli prvo mesto v kategoriji popolnega zadovoljstva z osebnim avtomobilom. Za leto 2014 načrtujejo rast tržnega deleža z okoli 2,5 odstotka na štiri odstotke pri zasebnih kupcih. Prav tako so si zadali cilj 15-odstotnega deleža prodaje hibridnih vozil znotraj celotne prodaje ter ubranitev prvega mesta med kupci v kategoriji popolnega zadovoljstva.

Davki previsoki

Kuvahara je ob odhodu s položaja ocenil, da so v družbi po zahtevnih in izzivov polnih štirih letih z reorganizacijo podjetja in poslovanja ter z osredotočenjem na zadovoljstvo kupcev dosegli ponovno rast prodaje vozil in dobre rezultate na poprodajni ravni. Izboljšali so tudi finančni rezultat in leto 2013 zaključujejo zadovoljni. Glede razmer v Sloveniji je poudaril, da je naletel na ljudi z veliko energije in strasti ter na zelo dobro izobražene ter proaktivne zaposlene. Včasih pa bi si od njih želel več napora pri opredeljevanju in oceni predvidenih ukrepov ter rezultatov ter pri nenehnih izboljšavah procesov. Želi si tudi zaveze, da je treba doseči veliko višjo raven v poslovanju. Glede poslovnega okolja za tuje naložbe pa je menil, da ima Slovenija še vedno na voljo izboljšave na področju znižanja razmeroma visoke obdavčitve, dostopa do finančnih virov in ureditve infrastrukture ter podpornih storitev za tujce v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.